De slaapkamer is misschien wel een van de meest belangrijke ruimtes in je woning: en toch wordt hier vaak het minste aandacht aan besteed wanneer het de inrichting betreft. Super jammer natuurlijk. Het is erg belangrijk dat juist je slaapkamer goed, comfortabel en aangenaam aanvoelt. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker kunt ontspannen, sneller in slaap komt en fijner uit kunt rusten. Maar wat kun je nu doen om je slaapkamer een upgrade te geven? We geven je graag wat inspiratie!

  1. Kies een goed matras

Bij een luxe slaapkamer staat één ding centraal: een fijn, groot matras van hoge kwaliteit. Laat de twijfelaar links liggen en kies voor een groot dubbel matras of zelfs een (extra) king. Zo geef je jezelf voldoende ruimte om heerlijk uit te kunnen rusten en zorg je er ook nog eens voor dat je bed de eyecatcher van de ruimte wordt. Een mooi bedframe met een goed, comfortabel matras is de beste manier om je slaapkamer direct een upgrade te geven én een fijne nachtrust te hebben! 

  1. Kleed het warm aan

Hoewel je de slaapkamerbvniet teveel wilt decoreren,  is het wel fijn wanneer deze ruimte warmte uitstraalt. Dit doe je ten eerste door voor een fijn bed en goed matras te zorgen, maar ook door de ruimte zelf warm aan te kleden. Een fijn hoogpolig vloerkleed zorgt er bijvoorbeeld voor dat je slaapkamer er snel luxe en fijn uitziet, en zorgt ook nog eens voor warme voeten wanneer je uit bed stapt! Kies voor een klein kleed om een grote ruimte minder kil te maken, of kies juist een groot kleed dat onder je hele bed past om een kleine ruimte een groter gevoel te geven. Een echte upgrade voor je slaapkamer!

  1. Schaf een stoel aan

Wil je jouw slaapkamer een upgrade geven zonder al teveel aanpassingen te maken? Schaf dan een fijne, luxe fauteuil aan – of zelfs twee! Niet alleen geven ze je slaapkamer een luxe uitstraling, ze zijn ook nog eens erg handig om even lekker een boek te kunnen lezen, je kleding voor de volgende dag klaar te leggen of gewoon even in alle stilte van je slaapkamer te kunnen genieten. 

  1. Decoreren met spiegels

In de slaapkamer geldt: less is more. Maar hier is geen sprake van wanneer het om spiegels gaat. Door een aantal spiegels in de slaapkamer te hangen zorg je niet alleen voor sfeer en een luxe uitstraling: het zorgt er ook nog eens voor dat de slaapkamer er direct een stuk ruimer en toegankelijker uitziet. 

  1. Plaats extra kussens op het bed

Nu hoef je jouw bed niet direct te bedekken met tientallen kussens, maar een aantal extra hoofd- of leeskussens geven je kamer wel direct een upgrade. Dit kunnen sierkussens zijn, maar ook kussens waar je ‘s nachts daadwerkelijk baat bij kunt hebben! 

  1. De juiste verlichting

Een plafondlamp is natuurlijk functioneel, maar een grote felle lamp is nu niet direct iets wat je sfeervol noemt. Plaats liever een aantal tafel- of wandlampjes in de slaapkamer zodat je ook met gedimd licht kunt ontspannen met een goed boek!