Wil je jouw woning helemaal naar wens inrichten, dan zal het vast eens voorkomen dat je online meubels of accessoires bestelt. Online bestellen kan echter risicovol zijn als je niet goed weet wat je doet. Vrees echter niet, online bestellen wordt steeds gebruikelijker en de consument wordt steeds beter beschermd. Heb je op het web prachtige meubels of accessoires gezien? Volg dan onderstaande tips op, zodat je ze veilig kunt bestellen.

Betalen met een prepaid credit card

Om te beginnen kan het een goed idee zijn om met een prepaid credit card te betalen. Je betaalt dan niet met je bankpas, maar je betaalt met een kaart met daarop een tegoed. Aan deze kaart zijn geen persoonlijke gegevens van je gekoppeld. Met een prepaid credit card kan er ook nooit meer afgeschreven worden dan dat er op de kaart staat. Er zijn veel mensen die een Paysafecard kopen vanwege de gemakkelijke en veilige manier van betalen. Een goed voorbeeld van een prepaid credit card is Transcash.

Kijk goed of de verbinding versleuteld is

Wanneer een verbinding niet versleuteld is, dan kunnen hackers bepaalde gegevens onderscheppen. Gelukkig is het tegenwoordig heel normaal dat webshops hun gegevens versleutelen. Staat er “https://” voor de website, dan betekent dit dat de verbinding versleuteld is en je de meubels of woonartikelen gerust kunt bestellen. Wanneer er enkel “http://” staat, dan is de verbinding niet versleuteld. Moderne webbrowsers geven overigens ook een melding als de verbinding niet versleuteld is.

Oogt de webshop betrouwbaar?

Meubels kunnen erg prijzig zijn en dus wil je absoluut niet opgelicht worden. Controleer de webshop dus goed als je ergens meubels wilt bestellen. Ga om te beginnen na of het bedrijf achter de webshop een KvK-nummer heeft. Controleer bovendien of er een adres en contactgegevens op de webshop vermeld worden. Heeft een webshop helemaal geen contactgegevens, dan kun je vaak op problemen rekenen. Zelfs als het geen malafide webshop betreft, betekent dit dat je geen service kunt verwachten als er problemen zijn met je bestelling.

Google is je beste vriend

Wil je meubels of accessoires voor in je woning bestellen en twijfel je of een webshop betrouwbaar is of kwaliteit levert? Dan is het aan te raden om gewoon even op de naam van het bedrijf te googelen. Heeft het bedrijf een slechte reputatie, dan zijn er op Google vast en zeker recensies terug te vinden. Als een bedrijf slecht beoordeeld wordt, is het niet verstandig om met dat bedrijf in zee te gaan.

Tijd om de meubels te bestellen!

Heb je bovenstaande punten allemaal gecontroleerd en zit het allemaal goed? Dan kun je er vrijwel zeker van zijn dat je veilig in de webshop kunt bestellen. Zodra je bovenstaande punten uit je hoofd kent, kun je heel snel controleren of een webshop betrouwbaar is. De kans dat jij dan nog opgelicht wordt door een malafide webshop is zeer klein. Je kunt je meubels voortaan dus gewoon online bestellen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken.