Een vinyl vloer is terug van weggeweest, dat snappen wij wel. Vinyl heeft namelijk ontzettend veel voordelen. Zo is vinyl voor een deel gemaakt van pvc en bestaat het uit meerdere lagen, waaronder een zachte schuimlaag. Deze schuimlaag zorgt ervoor dat vinyl ontzettend zacht is, mee veert en geluiddempend is. Door de ontwikkelingen in de productie van vinyl is een vinyl vloer bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten of betonnen vloer, maar je geniet wel van alle gemakken. Benieuwd wat er bij het leggen van een vinyl vloer komt kijken? Wij leggen het hieronder aan je uit.

 

Pvc vloer op 400 cm breed

Ambiant vinyl wordt ook wel dé pvc vloer op 400 centimeter breed genoemd, en dat is niet voor niets. Deze vinyl vloeren zijn nagenoeg naadloos te plaatsen maar hebben wel de look & feel van een echte houten of betonnen vloer. Zo heb je de uitstraling van een harde vloer en het comfort van een zachte vloer. De Supreme vinyl collectie van Ambiant is zelfs in ruimtes tot 35m2 los te leggen. Dit betekent dat je geen lijm nodig hebt om de vloer te bevestigen op de basisvloer. Dat scheelt niet alleen veel tijd, maar ook kosten.

 

Kosten voor het leggen van een vinyl vloer

De kosten voor het plaatsen van een vinylvloer variëren van €18 tot €28. De hoogte is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het los leggen van een vinyl vloer goedkoper dan het verlijmen van de vloer, omdat dit meer manuren en materialen kost. Ook speelt de status waarin je ondervloer verkeert een belangrijke rol. Vertoont je ondervloer veel oneffenheden? Dan moet deze wellicht eerst geëgaliseerd worden. Deze kosten zitten niet altijd bij de m2 prijs begrepen. Ook kunnen er extra kosten worden berekend voor het inmeten van de ruimte. Het is belangrijk om dit vooraf met de stoffeerder af te stemmen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

 

Zelf je vinyl vloer leggen

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf je vinyl vloer te plaatsen. We raden je aan om je vooraf goed in te lezen in de werkwijze en de juiste vloertoebehoren aan te schaffen. Zo is het ook belangrijk dat de basisvloer volledig vlak, droog en stofvrij is voordat je de vinyl vloer gaat plaatsen.