Yes, het is zover. Je gaat je huis verkopen in Rotterdam. Of je nou gaat verhuizen naar een andere stad of je een nieuw stulpje hebt gevonden in Rotterdam: het verkopen van een huis is altijd iets wat veel tijd en moeite vergt. Onderschat dit niet. Er komen namelijk erg veel acties aan te pas als je je huis gaat verkopen. Het is natuurlijk zo dat je een zo hoog mogelijke prijs wilt krijgen voor je woning. Wij geven je een aantal handige tips hierover.


1. Makelaar
Je wilt natuurlijk je huis voor een zo’n hoog mogelijk bedrag verkopen. Wij raden je daarom aan om een goede makelaar aan te stellen. Deze zorgt er namelijk voor dat het huis met een zo hoog mogelijke prijs verkocht wordt aan een nieuwe bewoner. 

 

2. Een neutraal huis
Als mensen op zoek gaan naar een ander huis dan willen veel mensen zich kunnen identificeren. Zullen ze in dit huis kunnen wonen? Wat hiermee bijdraagt is dat het huis er zo neutraal mogelijk uitziet. Dit maakt het makkelijker voor mensen om zelf een plaatje te maken van de inrichting. Uiteraard is het niet zo dat je alle sfeer uit het huis moet halen voordat de eerste potentiële bewoners op bezoek komen. Je kunt hier ook met de foto’s van het huis goed rekening mee houden.
3. Onderhoud
Het is voor de verkoop van je woning belangrijk dat hij er zo goed mogelijk uit ziet. Het is dan ook belangrijk dat je de kleine laatste klusjes nog snel even weg werkt. Potentiële kopers zien namelijk altijd deze kleine scheurtjes in de muur of de tuin met veel onkruid. Als je dit weg werkt, zal de waarde van het huis altijd hoger lijken. Ook is het een aanrader om wellicht eens een likje verf te halen over de muur of zelfs de keuken of badkamer te vervangen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je huis flink stijgt in de waarde.