Er zitten weer warme weken op ons te wachten en we doen nog massaal de laatste aanpassingen aan ons huis om deze tegen de hitte te beschermen. Je kunt natuurlijk een ventilator of een airco in huis halen om deze af te koelen, maar je kunt ook proberen het probleem voor te zijn. Wat dacht je ervan om de hitte buiten te houden, in plaats van deze proberen te verdrijven? Een screendoek voor buiten is ideaal hiervoor, maar er zijn nog veel meer voordelen om een screendoek te installeren. We zetten de voordelen graag op een rijtje voor je!

 

Houd warmte buiten

Ramen laten de meeste warmte van buiten binnen in een woning. Zoals je net al hebt kunnen lezen is een van de grootste voordelen van een screendoek dat het de warmte afkaatst. Het houdt een groot deel van de uv-stralen buiten, waardoor de kamers met veel ramen minder snel opwarmen.

 

Aanpassen naar jouw voorkeuren

Er zijn ontzettend veel soorten screendoeken waar je uit kunt kiezen. Niet alleen zijn ze op maat te bestellen, maar er zijn ook heel veel soorten screendoek kleuren. Daarnaast kun je ervoor kiezen om ze automatisch te laten uitrollen wanneer de zon schijnt, of je kunt ze handmatig bedienen. Zo kun je ze volledig personaliseren naar jouw smaak en naar de kleuren van jouw huis.

 

Gemakkelijk te vervangen

Hoewel screendoeken ontzettend duurzaam zijn en lang meegaan, kun je ze ook gemakkelijk vervangen wanneer jij dat nodig acht. Wanneer deze bijvoorbeeld schade opgelopen hebben kun je het screendoek vervangen met een nieuwe, zonder de complete installatie te moeten demonteren.

 

Privacy in huis

Als je in een drukke omgeving woont, zal je vast vaak het gevoel hebben dat je van buitenaf bekeken wordt. Een screendoek is ideaal om jouw privacy in huis te waarborgen. Wanneer deze namelijk naar beneden gerold is, kunnen mensen op straat niet meer naar binnen kijken. Hierdoor heb je geen last van pottenkijkers en kun je lekker je eigen gang gaan. 

 

Geen opgesloten gevoel

Wanneer je rolluiken voor de ramen installeert, sluit je direct alles af. Hierdoor wordt het niet alleen donker, maar dit kan je ook een ontzettend opgesloten gevoel geven. Een screendoek houdt de warmte buiten, maar laat wel licht door. Hierdoor kun je gewoon naar buiten kijken en voelt het minder benauwend.