Een tuininterieur dat er tiptop uitziet

Die witte, lelijke plastic tuinkuipstoeltjes of ligbedden, ken je ze nog? In de jaren 90 en begin 21e eeuw zag je ze in bijna elk tuininterieur wel terugkomen. Ook de bloemenprint tuinkussens waren niet aan te slepen. Maar vandaag de dag is dat wel een ander verhaal. Tuintrends volgen elkaar in rap tempo op en we zien in steeds meer tuininterieurs dat de interieurstijl ook steeds meer wordt doorgevoerd in de tuinen van vele Nederlanders. Hierdoor wordt je tuin als leefruimte ingezet en een tweede woonkamer. Reden genoeg om hier eens dieper in te duiken en de laatste tuintrends met jou te delen. Lees je verder?
Duurzaam tuinmeubilair winnen steeds meer terrein

Design tuinmeubelen worden steeds vaker vervaardigd uit eco-vriendelijke materialen, zoals hardhoutproducten met hoge duurzaamheidsklasse. Dat is een mooie ontwikkeling te noemen, want hierdoor dragen we allemaal een steentje bij aan moeder natuur. Daarbij zijn hardhouten tuinmeubelen ontzettend duurzaam en kun je er bij goed onderhoud jarenlang plezier van hebben. We hebben het dan specifiek over teakhouten tuinsets, maar ook tuinstoelen gemaakt van bamboe en Wicker stijgen in populariteit. Dit zijn milieuvriendelijke alternatieven. Bijkomend voordeel is dat deze tuinsets nagenoeg geen onderhoud vragen. Laatstgenoemde materialen (lees: bamboe, Wicker en rotan) geven jouw tuin een instant exotische Bali-sfeer, terwijl je met hardhouten meubels de warmte en sfeer in jouw tuin naar een hoger niveau tilt.

Ook kunstgras maakt een opmars

In 2020 hebben veel mensen hun tuin onder handen genomen om er een fijne plek van te maken. Een plek om even tot rust te komen en de thuisvakantie toch aangenaam te maken, want een vakantie naar het buitenland zat er helaas niet in. Het is nog onduidelijk of daar in 2021 verandering in gaat komen, dus de wereldreisplannen en strandvakanties moeten mogelijk nog even geparkeerd blijven. Dat we aangewezen zijn op onze eigen tuin is helemaal niet zo erg, mits het er leuk uitziet! Dat spreekt natuurlijk voor zich. Om helemaal tot rust te komen en geen seconde wakker te hoeven liggen over de conditie van jouw grasveld, kan een alternatief gevonden worden in kunstgras. Kunstgras is onderhoudsarm in tegenstelling tot natuurgras, en ziet er dankzij de nieuwste technologieën steeds natuurgetrouwer uit. Zo zijn er tegenwoordig zelfs kunstgrasmatten verkrijgbaar met ‘ingebouwde moslaag’. Zo tover je jouw tuin in een handomdraai naar een groen plaatje!