Jouw eigen veilige plekje moet natuurlijk ook daadwerkelijk een veilig plekje blijven. Helaas is het nodig om je woning goed te beschermen tegen inbrekers. Goed hang- en sluitwerk speelt daarbij een belangrijke rol. Welke belangrijke keuze moet je maken wat betreft je hang- en sluitwerk als je je woning goed wilt beveiligen? We bespreken een aantal belangrijke zaken in dit artikel.

8uuuu

SKG-gekeurd hang- en sluitwerk

Een goed beginpunt bij het goed beveiligen van je woning is om te kiezen voor SKG-gekeurd hang- en sluitwerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en test het hang- en sluitwerk op inbraakwerendheid. Het SKG-keurmerk heeft drie niveaus: één, twee en drie sterren. Hoe meer sterren het hang- en sluitwerk heeft, hoe beter het bestand is tegen inbraak. Naast het hang- en sluitwerk zelf is het ook belangrijk om te kijken naar de montage ervan. Het is aan te raden om het hang- en sluitwerk te laten installeren door een erkend en gecertificeerd bedrijf. Dit verkleint de kans op fouten en zorgt ervoor dat het hang- en sluitwerk optimaal functioneert. Hiervoor kun je een slotenmaker benaderen, zoals Fedi, die als slotenmaker in Nieuwegein en omgeving actief is.

Meerpuntssluiting

Een cilinderslot is een veelgekozen optie als slot voor deuren. Voor extra veiligheid is een populaire en goede optie, het plaatsen van een meerpuntssluiting. Dit type sluiting vergrendelt de deur op meerdere punten, waardoor het voor een inbreker moeilijker wordt om de deur te forceren. Daardoor is een meerpuntssluiting vaak effectiever dan een gewoon cilinderslot en is het een goed idee om een eenvoudig cilinder te vervangen voor zo’n meerpuntssluiting. Bij oudere deuren wordt vaak een oplegslot gebruikt. Dit biedt ook een goede beveiliging.

 

Cilinder vervangen

Het vervangen van een cilinder is een belangrijke stap bij het verbeteren van de beveiliging van uw woning. De cilinder is het centrale onderdeel van het slot dat de toegang tot de deur beheert. Er zijn verschillende soorten cilinders op de markt, maar als u de beste beveiliging wilt hebben, is het noodzakelijk om een kwaliteitscilinder te kiezen. Het vervangen van een cilinder is een ingewikkelde taak, die een professionele slotenmaker nodig heeft. De slotenmaker zal eerst de oude cilinder verwijderen en dan de nieuwe cilinder aan de deur bevestigen. 

 

Materiaal

Naast het type slot is het ook van belang om te kijken naar het materiaal van het hang- en sluitwerk dat je gebruikt. Het materiaal heeft niet alleen invloed op de veiligheid, maar ook op de uitstraling van het hang- en sluitwerk. Veelvoorkomende materialen zijn roestvrij staal, messing en aluminium. Roestvrij staal is het meest duurzame materiaal en kan zowel binnen als buiten worden gebruikt. Aluminium is licht en sterk en wordt vaak gebruikt bij schuifdeuren en ramen. Messing is een iets goedkoper materiaal en heeft een klassieke uitstraling, maar biedt ook net wat minder veiligheid omdat het wat kwetsbaarder is.

Neem je hang- en sluitwerk serieus. Het kan het verschil maken tussen wel of geen succesvolle inbraakpoging. Goed hang- en sluitwerk kan zelfs inbraakpogingen voorkomen, omdat inbrekers meestal voor de makkelijkste opties gaan. Doe jezelf en je gezin daarom een plezier en investeer in goede beveiliging voor je woning!