Ben je op zoek naar een dakdekker? Het vinden van een geschikte dakdekker kan best lastig zijn: er zijn best veel dakdekkers te vinden. In deze blog lees je een aantal handige aandachtspunten waar je op moet letten wanneer je een dakdekker gaat inschakelen.

 

1. Spoed of niet?

Heb je een spoedklus? Dan heb je vaak niet zoveel tijd om een dakdekker in te schakelen. Bij lekkage of beschadigde dakbedekking door een storm loop je het risico op meer schade. Kijk goed of de dakdekker 24-uurs service biedt: dan kun je deze dakdekker bellen om de schade te herstellen. 

 

2. Werkzaamheden van de dakdekker

Wanneer er geen sprake is van een spoedgeval, kun je rustig op zoek gaan naar een dakdekker. Let daarbij op welke werkzaamheden het bedrijf uitvoert: niet elke dakdekker voert een complete dakrenovatie uit. Ook heeft niet iedere dakdekker ervaring met alle soorten dakbedekking: let dus ook op je eigen wensen wanneer je op zoek bent naar een dakdekker. 

 

Voor de volgende werkzaamheden kun je een dakdekker inschakelen:

  • Dakonderhoud: dakonderhoud bes
  • Dakreparatie
  • Dakrenovatie
  • Overige werkzaamheden zoals het plaatsen van dakramen of dakkapellen, het herstellen van daklekkage of het isoleren van het dak. 

 

3. De kosten van de dakdekker

Dakdekkersbedrijven hanteren hun eigen prijzen en verschillen daarom per bedrijf. Gemiddeld kost een dakdekker tussen de €30,- en €45,- per uur. De prijs hangt af van de ervaring van de dakdekker, de benodigde materialen en de complexiteit van de werkzaamheden. 

 

Voor standaard dakonderhoud betaal je meestal ongeveer €35,- tot €45,- per uur, terwijl je voor kleine reparaties gemiddeld €25,- tot €35,- per uur betaald. Voor het leggen van een nieuw dak moet je rekening houden met een gemiddelde prijs tussen de €30,- en €45,- per uur

 

4. Kies een dakdekker uit je eigen regio

Ga op zoek naar een dakdekker bij jou uit de buurt om zo de voorrijdkosten zo laag mogelijk te houden. Voorrijdkosten lijkt een klein bedrag, maar deze lopen flink op naarmate de afstand groter wordt. Dit is een eenvoudige manier om te besparen op de kosten van een dakdekker. In sommige gevallen is het zo dat de dakdekker binnen een bepaald aantal kilometers helemaal geen voorrijdkosten rekent. 

 

Ben je op zoek naar een dakdekker in de buurt? Hier vind je een dakdekker bij jou uit de regio.  

 

5. Let op keurmerken

Wanneer het dakdekkersbedrijf een keurmerk heeft, biedt dit garantie en kwaliteit. Er zijn twee verschillende keurmerken: het KOMO-keurmerk en Dakmerk. 

 

  • KOMO-keurmerk: dit is een belangrijk keurmerk in de bouw. Wanneer de dakdekker dit keurmerk heeft, betekend dit dat de dakdekker regelmatig wordt getoetst door onafhankelijke deskundigen.
  • Dakmerk: specifiek voor platte daken bestaat het keurmerk Dakmerk. Dakdekkers met dit keurmerk worden getoetst en gecontroleerd, zo weet je zeker dat ze aan de kwaliteitseisen voldoen.