Terwijl de kerstman de goedheiligman uitzwaaide waren veel mensen alvast begonnen met hun huis in kerstsferen te brengen. In sommige steden hing half november al sfeerverlichting in de winkelstraten. Nu ontkom je ook niet meer aan de kerstsongs die overal te horen zijn. Langzamerhand raken we in de sfeer van de feestelijke kerstdagen.

 

Zoals het nu lijkt zullen we gezelligheid en sfeer in eigen huis moeten zoeken. Want in de avond een bijzonder restaurant bezoeken zit er waarschijnlijk met de huidige maatregelen niet in. En of je nu een huur- of koophuis hebt je wilt in deze donkere maand de ultieme kerstsfeer van buiten naar binnen te creëren. 

 

Buiten

De kerstsfeer kun je ook van binnen naar buiten brengen. In eerste instantie drappeer je een flinke lichtslinger om het huis een en zet je de vlaggenmast in de schijnwerpers in de vorm van een verlichte kerstboom. Maar er is meer te bedenken. Zo kun je van je veranda een mooi kerstterras maken met een Van der Garde tuintafel rond. En wat te denken van een winterbarbecue voor het hele gezin terwijl de vuurkorven lekker knetteren. Kleed de boel dan aan met groenblijvende planten, die je aanvult met kerstdecoratie.

Die kerstdecoratie kun je aanbrengen waar je wilt. Een mooie groene slinger kun je van de veranda tot in de dakgoot hangen of van de overkapping tot de schuur. Je kunt niet zo creatief met je buitenruimte zijn als je zelf wilt. Ben je een echte inspirator, betrek dan de buren of zelf de hele straat bij de kerstsfeer en maak er samen een mooi geheel van. Dat het soms uit de hand kan lopen bewijzen ze in Leeuwarden, daar stampen ze elk jaar een heel in de Wielepolle een verlichte wijk uit de grond. Het hoeft echter niet allemaal even groots, al je er maar een sfeervol geheel van weet te maken waar jij en je familie de kerstdagen van kunnen genieten.

Terras

Wordt het toch wat kouder dan is een terrasverwarming ideaal. Zo kan iedereen in een mooie Van der Garde loungeset genieten van het eigen buitenterras. En of je nu een klein balkon hebt of een grote buitentuin: van een mooie kerstversiering knapt iedere buitenruimte op. Bovendien krijgt je humeur er in deze toch vaak spannende dagen met beperkingen er een flinke oppepper van.

Ga ook vooral zelf met takken, dennenappels en ander decoratiemateriaal aan de slag, in plaats van het zelf te kopen. Gezellig aan de keukentafel met het hele gezin kerststukjes maken verhoogd de saamhorigheid in winterse dagen.

 

Binnen

Ben je creatief dan ben je al druk aan bezig om een creatief kerststuk in elkaar te zetten. Na een wandeling in het bos heb je in ieder geval al een aantal mooie items op de bosbodem kunnen vinden die als basis dienen voor een prachtig centerpiece voor op de eettafel tijdens het kerstdiner. Aanvullend kleed je het aan met kerstmuziek, sfeervolle planten en flink wat nepsneeuw. Zodat een witte kerst in ieder geval gegarandeerd is.