Harmonicadoek is ideaal voor de overkapping of pergola

Harmonicadoek is speciaal ontwikkeld schaduwdoek voor de pergola of voor een overkapping met een vierkant of rechthoekig frame. Harmonicadoek laat zich eenvoudig monteren en maakt van de pergola direct een bijzondere blikvanger. Maar niet alleen dat. Afhankelijk van het type harmonicadoek dat je kiest, houdt het doek ook regen tegen. Laat de tuinkussens en andere buiten-sfeermakers gerust liggen bij een onverhoopt zomerbuitje: onder waterafstotend harmonicadoek blijft jouw gezellige terrasinrichting droog.  

Wat maakt harmonicadoek anders

Harmonica schaduwdoek is even flexibel als mooi en super trendy als stoffen overkapping voor bijvoorbeeld een pergola. Maar ook tussen twee muren is harmonicadoek te bevestigen. Het bijzondere aan harmonicadoek is dat deze heel flexibel helemaal of deels in- of uit te vouwen is. Door middel van een katrolsysteem vouwt het doek zich op als een ‘harmonica’. Dit is de reden waarom dit type schaduwdoek ‘harmonicadoek’ of ‘lamellen-harmonicadoek’ genoemd wordt. Lamellen harmonicadoek filtert het zonlicht en creëert schaduw waarbij je altijd zelf de hoeveel beschutting kunt kiezen die gewenst is. 

Hoe werkt harmonicadoek precies?

Harmonicadoek wordt ook wel wavesail, pergoladoek, lamellen harmonicadoek of uitschuifbaar lamellendoek genoemd. In alle gevallen gaat het om een snel te monteren, uitschuifbaar type zonnewering. Het doek wordt horizontaal tussen een frame (pergola) geplaatst, tussen balken, tussen muren of tussen een combinatie uit een muur en balken. Het doek schuift – afhankelijk van de grootte over 2 of meerdere strak gespannen staaldraden, en is gemakkelijk te bedienen via aan koordsysteem. 

 

Hier is harmonicadoek allemaal geschikt voor….

Met pergola-zonwering als overkapping van een pergola is de pergola in korte tijd om te toveren tot een aantrekkelijke plek om te zitten, te spelen of te werken. Je creëert een heerlijke buitenruimte waar je ontspannen en een boek kunt lezen of een drankje kunt drinken met vrienden. Of wat dacht je van een pergola met harmonicadoek als zomers ‘home-office’? Voor kleine kinderen is een pergola met harmonicadoek een schaduwrijke plaats om in de zandbak of in het zwembadje te spelen. 

 

Tip: Wie de overkapping of pergola nog intiemer wil maken, kan lamellen-harmonicadoek combineren met winddoek dat aan een of meerdere zijde van de pergola geplaatst wordt. Deze beschermen optimaal tegen wind en nieuwsgierige blikken van opzij. Daarmee ontstaat een heel gezellige ruimte die je nog gezelliger kunt maken met verlichting, verwarming en buitenmeubelen. Neem voor voorbeelden een kijkje op onze inspiratiepagina. ZONZ Sunsails biedt je alle soorten en maten zonnedoek, schaduwdoek en winddoek om van jouw eigen stukje ‘buiten’ iets moois te maken. 

 

Standaard harmonicadoek of kiezen voor maatwerk?

Harmonicadoek is altijd vierkant of rechthoekig. De standaardmaten harmonicadoeken van ZONZ Sunsails zijn leverbaar als waterdoorlatend en als waterdicht harmonicadoek in de maten: 

200 x 300 – 400 of 500 cm
290 x 300 – 400 of 500 cm
370 x 370 of 500 cm 

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor ZONZ Sunsails maatwerk harmonicadoek. Harmonicadoek is bij ZONZ Sunsails altijd behandeld met een schimmel- en vuilwerende coating. Je kunt het doek van maart tot september buiten laten hangen.