Is je huidige badkamer aan vervanging toe en is dit voor het eerst dat je op zoek bent naar een specifieke badkamerstijl voor jouw badkamer? Elke badkamerstijl heeft zo zijn eigen voordelen. In dit artikel bespreken we de voordelen en kenmerken van de populairste badkamerstijlen. 

 

Minimalistische badkamers: de voordelen

 

Een minimalistische badkamer wordt gekenmerkt door eenvoud en rust. Omdat er weinig anders dan het hoognodige in de ruimte aanwezig is, is dit een ruimtebesparende badkamerstijl. Gezien de gemiddelde badkamer in Nederland slechts 9 vierkantenmeter groot is, is dit een zeer populaire badkamerstijl.

 

Meer voordelen van de minimalistische badkamerstijl zijn dat ze er modern uitzien, waardoor deze stijl uitermate geschikt is voor moderne woningen. Bovendien zijn ze eenvoudig ingericht, waardoor deze badkamers vaak eenvoudig te reinigen zijn. 

 

De voordelen van een landelijke badkamer

 

De landelijke badkamer is een goede keuze voor wie van warmte en gezelligheid houdt. Deze stijl kan duurzaam ingericht worden. Er wordt namelijk veel gebruikgemaakt van duurzame, natuurlijke materialen. Denk hierbij aan hout, natuursteen en planten. 

 

Wil je van een landelijke badkamer een ontspannende badkamer maken, waarin je optimaal tot rust komt? Deze badkamerstijl leent zich uitstekend voor een haard. Combineer de landelijke elementen met een klassiek bad op pootjes en een wastafelmeubel met sierlijke vormen om de stijl compleet te maken. 

 

Moderne badkamers: strak en tijdloos

 

Wie op zoek is naar een functionele, maar stijlvolle badkamer, kan het beste voor een moderne badkamer kiezen. In de moderne badkamer wordt er veel gekozen voor materialen zoals glas, beton en metaal in combinatie met een grote spiegel met verlichting

 

Deze badkamerstijl is tijdloos en verveelt daardoor niet snel. Daarnaast zijn ze door de praktische inrichting uitermate comfortabel in gebruik en zeer eenvoudig schoon te houden. 

 

Hoe een specifieke badkamerstijl je badkamer beter maakt

 

Naast dat iedere badkamerstijl zijn eigen voordelen kent, is het een voordeel op zich om een specifieke interieurstijl toe te passen in je badkamer. Een specifieke stijl zorgt namelijk voor een gevoel van eenheid en rust in de ruimte. Bovendien kun je met bepaalde stijlen de ruimte bijvoorbeeld optisch groter of juist knusser en kleiner laten lijken. 

 

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe badkamer is het altijd aan te raden om goed na te denken over wat jouw persoonlijke stijl precies is. Zo weet je zeker dat je een badkamer creëert die perfect bij jou past. Kom je er niet helemaal uit? Overweeg dan een badkamerspecialist of een interieurspecialist in te schakelen.