In 2023 zien we nieuwe trends samen met een heropleving van enkele oudere. Felle kleuren, natuurlijke materialen en verzorgde buitenruimtes zijn enkele van de nieuwste trends op het gebied van design. Lees verder voor de toptrends voor de zomer van 2023. Hierdoor word je optimaal geïnspireerd waardoor je precies weet hoe je je woning kunt inrichten voor de komende warme maanden. 

 

Felle kleuren

Heldere kleurenpaletten zijn geïnspireerd op zonnige dagen en strandvakanties. Blauw, pastelkleuren en aardse tinten zijn de trending kleurkeuzes om een ​​rustige sfeer te creëren. Turkooisblauw doet denken aan kristalhelder water, maar je kunt ook voor een donkerder marineblauw gaan als meer verfijnde optie. Mintgroen, lichtgeel en babyblauw zijn andere keuzes om te overwegen voor een frisse update geïnspireerd door de kust. Zo’n interieur past ronduit perfect bij de zomer, wat natuurlijk komt door de mooie kleuren. 

 

Natuur naar binnen

Zomertrends draaien om het buiten naar binnen halen. Populaire decorthema’s weerspiegelen de natuur en haar kleuren en motieven. Voeg planten toe met weelderig gebladerte om je huis een tropisch gevoel te geven. Varens, slangenplanten en monstera’s zijn uitstekende keuzes om je huis een zomers gevoel te geven. Botanische prints in wanddecoratie versterken dit decorthema door visuele aantrekkingskracht te introduceren. Vergeet niet om in je keuken een kruidentuintje op de vensterbank aan te leggen. Naast een mooie geur zijn verse ingrediënten voor het bereiden van lekkere maaltijden binnen handbereik, dus je slaat eigenlijk twee vliegen in één klap. 

 

Natuurlijke materialen

Gelaagde texturen en warme houttinten geven elke ruimte een organisch gevoel. Linnen en katoen zijn de favoriete stoffen voor de zomer, in de vorm van gordijnen, kussens en stoffering. Rotan en bamboe zorgen voor een relaxte sfeer, ideaal voor een stijlvolle zithoek buiten. De schoonheid van natuurlijke houtnerf is altijd in stijl, maar zomertrends draaien om lichte en warme tinten in plaats van imitatiehout en grijs getint hout. Houd hier rekening mee bij een schuifpui bestellen. Je doet er in dit geval goed aan om te kiezen voor natuurlijke houtnerf in een lichte en warme kleur. 

 

Buiten

Gecureerde buitenruimtes zijn sinds 2020 een enorme trend en hun populariteit zal niet snel vervagen. Mensen zijn op zoek naar manieren om hun tuin op te fleuren en er een ontspannen toevluchtsoord van te maken voor buitenentertainment. Een houten barwagen en een speciale eethoek in de buitenlucht zijn essentieel voor het ontvangen van gasten. Voeg daar een relaxte zithoek aan toe en je hebt een zomerse plek voor urenlang entertainment. Hier kun je heerlijk genieten van de zon. 

 

Persoonlijkheid 

Veel interieurontwerpers zijn van mening dat mensen de volledig beige interieurs beu zijn. Nu hunkeren we naar een vleugje persoonlijkheid die onze stijl en smaak overbrengt. De focus is verschoven van een neutrale esthetiek naar ruimtes die een levendig verhaal vertellen over hun bewoners. Denk aan het tentoonstellen van je verzameling en het pronken met je favoriete hobby. Een samengestelde mix van patronen en texturen geeft deze ruimte een ontspannen gevoel, terwijl de frisse kleuraccenten een zomers gevoel geven.