Gamen is een van de grootste hobby’s ter wereld, en zoals iedereen die er echt van houdt zal vertellen: sfeer telt. Het gaat niet alleen om wat je speelt of op welke systemen je gamet, maar ook waar je gamet. Natuurlijk kun je vrijwel overal gamen, maar een echt toegewijde gamer wil graag een eigen gamehoek of speelruimte hebben. Dit kan een gedeelte van je huis zijn, of een hele speelkamer. Wil je zelf een gameruimte creëren waar je kunt spelen in een buitenlandse online casino 2024? Lees dan snel verder!  

 

Verlichting 

Volgens alle officiële gezondheidsadviezen kun je het beste gamen in een goed verlichte omgeving om het risico op hoofdpijn en zelfs epileptische aanvallen te verminderen. Velen geven er echter de voorkeur aan om in donkere omgevingen te gamen, dus flexibele verlichting die je gemakkelijk kunt bedienen, is het beste. Een lichtmanagementsysteem kan daarbij van pas komen. Bovendien is de verbinding tussen gamers en RGB-verlichting nu zo stevig dat deze onbreekbaar lijkt. Dynamische RGB maakt je speelkamer zeker een stuk stijlvoller en interessanter om in te vertoeven, en je kunt heel veel RGB-verlichting krijgen voor niet veel geld. 

 

Geluid

Als je in een kelder, oftewel een gamegrot, bent, kun je kiezen voor een veel krachtiger en krachtiger geluidssysteem, omdat de kans kleiner is dat je anderen stoort. Surround-geluid is standaard bij gaming, wat betekent dat het aanschaffen van een goede luidspreker- en subwooferarray zeker haalbaar is voor realistische audio. Bovendien bieden draadloze gaming-headsets geweldig geluid zonder dat je aan kabels vastzit, en de levensduur van de batterij wordt steeds beter. Als je meerdere koptelefoons hebt en deze wilt laten zien, is investeren in een koptelefoonstandaard een verstandige keuze. 

 

Weergave

Hier is een interessante gedachte: projectoren zorgen voor de meest flexibele gaming-displays, en moderne gaming-projectoren bieden hoge vernieuwingsfrequenties, uitstekende HDR en echte 4K. Bij een projector bepaal je zelf hoe groot het scherm is, terwijl je bij een tv een vast formaat krijgt. Bovendien nemen tv’s veel meer ruimte in beslag dan projectoren en zijn ze niet zo veelzijdig. Maar het allerbelangrijkste is dat per inch-projectoren een veel superieure waarde bieden en dat de beste gamingmodellen een zeer lage invoervertraging hebben, net als de beste en snelste tv’s. Voor wanneer je wilt inzoomen op de actie of als je een pc hebt en een beeldscherm wilt voor zowel gaming als andere toepassingen, dan is een monitor uiteraard de beste keuze.

 

Persoonlijke spullen

Deze hebben niet noodzakelijkerwijs te maken met gamen, maar laten je persoonlijkheid zien en bieden je troost door simpelweg in de buurt te zijn. Ze variëren van familiefoto’s tot muziekinstrumenten en van sportartikelen tot knuffels. Het hele punt van een speelkamer is om je thuis te voelen, en hoewel ze als laatste op onze lijst staan, zijn deze items zeker niet de minste, en kunnen ze in feite een zeer grote impact hebben op hoeveel je van gamen geniet.

 

Zitplaatsen

Over het algemeen wordt consolegaming op afstand en vanuit het comfort van een bank of bank gedaan. Maar ja, zoiets als een zachte fauteuil zal het net zo goed doen als je vooral alleen bent. Als je regelmatig gasten hebt voor gamesessies, dan is een grotere bank of bank uiteraard een must. Wij raden je aan dit aan te vullen met een comfortabele bureau- of gamingstoel. Nogmaals, dit is nodig als je dichter bij het scherm wilt zitten en voor desktop-pc-gaming en productiviteit. Zogenaamde racestoelen zijn de afgelopen jaren veel verbeterd en bieden een goede balans tussen stijl, comfort en functies zoals USB-poorten en, je raadt het al, RGB-verlichting.