Als je de juiste omgeving creëert, kan het hebben van een thuiskantoor je de ideale plek bieden om te werken of te studeren. Je thuiskantoor moet ervoor zorgen dat je je zonder onderbrekingen of veel lawaai kunt concentreren op je werk of school. Deze ruimte in je huis moet ook een sfeer bieden die je motiveert om je best te doen. Of je nu een professional bent die vanuit huis werkt, een student bent of beide, de volgende thuiskantoorideeën kunnen je helpen de perfecte omgeving te creëren. Je kunt hier bovendien met veel plezier in een iDeal casino spelen! 

 

Ruim op 

Een hoop rommel in je thuiskantoor kan het veel moeilijker maken om je op je werk of school te concentreren. Door de rommel zul je het ook moeilijk vinden om de items of documenten te vinden die je nodig hebt, wat resulteert in veel tijdverspilling. Terwijl je je thuiskantoor inricht, moet je de tijd nemen om de rommel op te ruimen. Houd werk- of schoolbenodigdheden netjes georganiseerd in bakken, laden of andere containers. 

 

Kies de juiste bureauhoogte

De hoogte van je bureau mag niet te laag of te hoog zijn als je zit, omdat dit je nek en rug kan belasten. Houd er rekening mee dat te veel zitten een negatief effect kan hebben op je gezondheid. Overweeg om een ​​hometrainer te gebruiken die onder je bureau past om de effecten van het zitten tegen te gaan of te voorkomen, of kies voor een sta-bureau, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je te lang zit. 

 

Voeg decoratieve items toe

Als je een paar decoratieve items in de buurt hebt, kun je je thuiskantoor een persoonlijk tintje geven en tegelijkertijd je humeur verbeteren. Kies items waar je blij van wordt, zoals ingelijste foto’s van dierbaren, je favoriete kunstwerk of kamerplanten. Als je thuiskantoor klein is of geen ramen heeft, kies dan natuurlijke elementen als decoratieve items om het visueel aantrekkelijker te maken.  

 

Scheid je werk- en privéleven

Het handhaven van een scheiding tussen je werk en privéleven is essentieel wanneer je werkt of je concentreert op school in je thuiskantoor. Zorg ervoor dat iedereen bij je thuis weet dat je thuiskantoor geen plek is waar ze heen moeten, vooral niet als je je daar bevindt. Maak een schema zodat je familie of huisgenoten weten wanneer je je in je thuiskantoor bevindt en je op je werk of school concentreert.

 

Selecteer de juiste verlichting

Verlichting is een belangrijk element bij het inrichten van je thuiskantoor. De verlichting die je kiest, mag niet te zwak of te fel zijn, omdat dit vermoeide ogen en hoofdpijn kan veroorzaken. Houd er rekening mee dat je wellicht ook verlichting moet kiezen die geschikt is voor videogesprekken. De verlichting van je thuiskantoor moet de juiste sfeer creëren die je motiveert om werk- of schooltaken uit te voeren.  

 

Gebruik luchtverfrissers of diffusers

Sterke of onaangename geuren uit nabijgelegen delen van je huis, zoals de keuken, kunnen afleidend zijn en het moeilijker maken om je volledige aandacht aan je werk of school te besteden. Misschien wil je je thuiskantoor ook van tijd tot tijd opfrissen, vooral als er geen ramen zijn die open kunnen voor frisse lucht. Gebruik luchtverfrissers of diffusers om je thuiskantoor te vullen met je favoriete geuren.