Tegenwoordig is de online wereld al extreem belangrijk, maar de kans is groot dat het alsmaar belangrijker zal worden in de toekomst. We hebben dan ook een goede wifi verbinding nodig, wat helaas niet altijd het geval is. Tijdens het afsluiten van een onderhoudscontract cv ketel wil het immers nog wel eens voorkomen dat het signaal ineens heel langzaam of zelfs verbroken wordt. Dat moet je natuurlijk niet willen, dus het is slim om gebruik te maken van wat manieren om je wifi signaal te verbeteren. Daarover kun je meer lezen in dit artikel. 

 

Gebruik een bekabelde internetverbinding 

Voordat je de wifi de schuld geeft, moet je ervoor zorgen dat het internet dat je huis binnenkomt, naar behoren werkt. Zoek daarom een ethernet kabel of kies voor één van de UTP kabels en sluit je computer rechtstreeks aan op je modem. Voer een snelheidstest uit om je internetsnelheid te zien. Als het niet overeenkomt met de snelheid op je internetrekening, moet je mogelijk je internetprovider bellen of je modem vervangen. Als je snelheidstest overeenkomt met je internetabonnement, maar het lijkt nog steeds traag, is het misschien tijd om een beter plan te maken. Lijkt de modem in orde? Probeer de test opnieuw draadloos uit te voeren terwijl je naast de router staat. Haal je dan wel goede snelheden maar niet in andere ruimtes van je woning? Mogelijk is de wifi dekking dan de schuldige. 

 

Verplaats de router

Niet alle huizen zullen het wifi signaal gelijk verdelen. Het feit is dat de plaats waar je de router plaatst een grote invloed kan hebben op je draadloze dekking. Het lijkt misschien logisch om de router in een kast en uit de weg te hebben, of vlak bij het raam waar de kabel binnenkomt, maar dat is niet altijd het geval. In plaats van het naar een ander eind van je huis te verplaatsen, moet de router, indien mogelijk, in het midden van je huis staan, zodat het signaal gemakkelijk elke hoek kan bereiken. Draadloze routers hebben daarnaast ook open ruimtes nodig, ze moeten dus uit de buurt van muren en obstakels geplaatst worden. Je zult dus automatisch een beter wifi signaal krijgen als je de router plaatst in open lucht. 

 

Upgrade je verouderde hardware

Het is een goed idee om het meeste uit je huidige apparatuur te halen, maar als je oude hardware gebruikt kun je niet de beste prestaties verwachten. We hebben de neiging om ons vast te houden aan de “if it’s not broken, don’t fix it” mentaliteit met dergelijke apparaten, vooral netwerkapparatuur. Als je je router echter jaren geleden heeft gekocht, gebruik je mogelijk nog steeds de oudere, langzamere standaard. Dit kan slechte gevolgen hebben voor je wifi signaal, aangezien de oudere routers in sommige gevallen zelfs een korter bereik hebben. Daarnaast kunnen ze ook een limiet hebben op vrij lage bandbreedtes, terwijl de maximale doorvoersnelheid van de oude standaard ook een stuk lager licht. Koop in dit geval dus een nieuwe router.