Heb je de knoop doorgehakt en weet je zeker dat je plek in het buitenland hebt gevonden waar je de rest van je leven wilt doorbrengen? Dan kan het kopen van een woning niet meer uitblijven. Toch kan dit op het eerste ogenblik makkelijker lijken dat het daadwerkelijk is. In dit blogartikel gaan we je dan ook precies vertellen waar je allemaal rekening mee moet houden tijdens de aankoop van een woning in het buitenland. Lees snel verder.

 

Plan een bezichtiging in

 

Ook wij begrijpen natuurlijk dat het bezichtigen van een woning in het buitenland nu niet zo eenvoudig is als een bezichtiging in je huidige dorp of stad. Toch willen wij het ten zeerste aanraden om zelf bij de bezichtiging aanwezig te zijn. Hierdoor weet je namelijk precies wat je van het huis kunt verwachten en wordt het makkelijker om te bepalen of deze woning daadwerkelijk bij je past. Ook kan je eventuele vragen direct stellen aan de makelaar, waardoor niets aan de verwachting overblijft. Je zal dan ook merken dat het na de bezichtiging(en) een stuk makkelijker wordt om een goede keuze te maken.

 

Zoek een Nederlandssprekende makelaar

 

Het kopen van een huis in het buitenland is een belangrijke stap in je leven en het is daarom ook belangrijk dat er geen taalbarrières in de weg zitten. Zo raden wij het altijd aan om een Nederlandse makelaar te zoeken. Of dit nu een Nederlandse makelaar in Spanje is of bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. In de meeste gevallen zal je altijd wel een makelaar kunnen vinden, maar uiteraard zal dit makkelijker zijn in omgevingen waar veel Nederlanders aanwezig zijn.

 

Beperk je niet tot één makelaar

 

Vaak staan woningen in het buitenland bij meerdere makelaars te koop. Het is dan ook zeker verstandig om te controleren of de woning bij een andere makelaar niet voor een lagere prijs wordt aangeboden. Dit kan je zomaar enkele duizenden euro’s schelen en dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Een goede voorbereiding is het halve werk en een goed (voor)onderzoek is zeker geen overbodige luxe.

 

Vermijd het hoogseizoen tijdens de biedingen

 

Hoewel het natuurlijk aantrekkelijk klinkt om het hoogseizoen een woning te bemachtigen is het simpelweg een feit dat de prijzen in deze periode worden opgedreven. Er is immers meer vraag naar de woningen, waardoor makelaars de prijs kunnen verhogen. Vaak komen mensen terug van een vakantie in het hoogseizoen en gaan ze bij thuiskomst zo spoedig als mogelijk op zoek naar een woning. Je zal merken dat de prijzen tijdens het laagseizoen aanzienlijk lager liggen en daarnaast is het vaak ook makkelijker om te onderhandelen. 

 

Heb jij nog tips voor wat het kopen van een woning in het buitenland betreft? Laat het ons weten in een reactie.