Een nieuwe inloopdouche in de badkamer op je to-do lijstje staan? Dan heb je je vast al afgevraagd wat je dan allemaal nodig hebt. Uiteraard een manier om het water weg te laten stromen en in zo’n geval is een douchegoot een mooie uitkomst. Beter dan een doucheputje, omdat de goot volledig voor langs de douche geplaatst kan worden. Daarnaast is er een flens nodig. Grote kans dat je daar nog nooit van gehoord hebt?!

Wat is een flens?

Het mag voor zich spreken dat bij het gebruik van een douchegoot of douchedrain, er ook gekeken moet worden naar de manier van afdichten. Je moet er immers niet aan denken dat het water onder je tegels verdwijnt en zo je witte plafond in je huiskamer opeens geel verkleurd… Dan is al je werk voor niks geweest en kan je alle tegelwerk weer verwijderen. Om deze nachtmerrie te voorkomen moet je er dus voor zorgen dat de goot keurig afgedicht wordt. En dan komt dus de flens om de hoek kijken. De flens zorgt namelijk voor een mooie afdichting. Het is de platte rand aan de buitenkant. Door deze platte kant is het beter mogelijk om het tegelwerk en de goot op elkaar te laten aansluiten. Daarnaast zal er ook nog een waterkerende laag aangebracht moeten worden om water, wat eventueel toch langs de douchegoot komt, op te vangen.

Prachtig resultaat

Douchegoten kopen betekent nog meer keuzes maken. Deze goten voor in je badkamer zijn namelijk in heel veel uitvoeringen te koop. Hierdoor is het zo in te passen in je tegelwerk dat het amper op zal vallen. Hoe mooi wil je het hebben? Loopt je goot langs de muur dan is deze ook mooi aan te sluiten met een flens door te kiezen voor een muurflens. Deze bestaat uit een rand die plat is op de grond maar ook een opstaande rand die dus tegen de muur aankomt. De gewone platte flenzen worden ook wel vloerflenzen genoemd.