Ga je binnenkort verhuizen? Dan brengt dat veel spanning met zich mee. Draaien, nadenken en naar het plafond staren terwijl je wil slapen is voor veel mensen herkenbaar. Toch is slaap ontzettend belangrijk. Het zorgt ervoor dat je weer opgeladen bent voor de volgende dag. Gelukkig zijn er een aantal tips die jou wellicht kunnen helpen om te kunnen slapen als een roosje en om de spanning van de verhuizing te vergeten.

Tip 1: Een goed matras

Lekker slapen gebeurt pas op een lekker bed. Hiervoor is een goed matras essentieel. Een matras moet namelijk aan al jouw wensen voldoen. Hard, zacht, koel of lekker warm: matrassen zijn er in verschillende vormen en soorten te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan een Emma matras: deze matrassen staan bekend om hun goede kwaliteit. Het zijn comfortabele matrassen waar mensen over het algemeen heerlijk op kunnen slapen. En jij hopelijk binnenkort ook.

Tip 2: Schaf een airco aan

Hallo warm weer, vaarwel goede nachtrust. Is dat voor jou ook het geval? Dan is het hoogtijd om eens in oplossingen te denken. Plaats bijvoorbeeld een mobiele airco in jouw slaapkamer. Zet deze aan voordat je naar bed gaat en zorg ervoor dat jouw slaapkamer een aangenaam temperatuurtje heeft, zodat je nog steeds lekker onder de wol kan kruipen. En wist je dat je de meeste airco’s ook kunt gebruiken in de winter? Vaak heeft een airco namelijk naast een verkoelende functie ook een functie om te kunnen verwarmen. En het fijne van een mobiele airco is dat je deze gewoon mee kunt nemen naar jouw nieuwe huis.

Tip 3: Beweeg voldoende

We weten allemaal dat we op een dag moeten bewegen. Het is beter voor onze gezondheid, want het vermindert stress. Maar beweging kan er ook voor zorgen dat we moe worden. En wanneer we moe zijn kunnen we beter in slaap komen. Bezoek daarom eens de sportschool of ga een rondje wandelen. Veel mensen vinden het niet prettig om voor het slapengaan nog te gaan sporten, want het kan zijn dat je dan juist weer wakker wordt. Toch kan dit per persoon verschillen.

Tip 4: Probeer te ontspannen

Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar ontspanning is de sleutel naar een goede nachtrust. Als je niet in slaap kunt vallen kun je wat ontspanningsoefeningen doen. Probeer bijvoorbeeld eens te letten op je ademhaling. Haal diep adem door je neus en adem uit door je mond. Vervolgens herhaal je dit. Merk je al dat je meer begint te ontspannen? Daarnaast bestaan er nog talloze andere manieren om te ontspannen, bijvoorbeeld het lezen van een boek.