Je hebt besloten om het nest van jouw ouders na al die tijd te verlaten. Je wilt zelfstandig worden en jouw eigen plekje hebben. Het klinkt allemaal erg leuk en vaak is dat het ook, maar op jezelf wonen vraagt veel verantwoordelijkheid. Lees hier daarom een aantal tips en handige informatie!

Handige tips

De grootste verandering is dat je veel verschillende kosten gaat maken. Denk aan de huur, boodschappen, meubels en onverwachte uitgaven als er iets stuk gaat. Zorg er daarom voor dat je jouw financiën op orde hebt. Houd er ook rekening mee dat je belasting moet gaan betalen, zoals de gemeentelijke belasting. Zorg daarom altijd voor een buffer. Ten tweede is het belangrijk dat je weet hoe je jouw huis op de juiste manier moet onderhouden. Denk daarbij aan het schoonmaken van de douche en de wc, stofzuigen, dweilen en ga zo maar door. Als je jouw woning goed onderhoudt, blijft het netjes en voorkom je dat je last krijgt van ongedierte, schimmels etc. Het is daarom slim als je, voordat je uit huis gaat, al het een en ander leert wat je nog niet weet. Wellicht moet je al een aantal klusjes in huis doen van jouw ouders, maar als dat niet het geval is, is het verstandig om tóch de handen uit de mouwen te steken. Vraag jouw ouders daarom of ze je alles kunnen leren wat je moet weten voordat je uit huis gaat.

De tuin

Voor veel mensen is het hun laatste zorg als ze eenmaal een woning hebben gevonden, maar toch is het belangrijk dat je jouw tuin goed inricht en onderhoudt, mocht je er een hebben. Het is aan jou hoe je het inricht. Ga je voor een tuinset ronde tafel, of heb je genoeg aan twee loungestoelen? Daarbij hangt het er heel erg vanaf wat voor tuin je hebt. Een tuin die voornamelijk bestaat uit stenen moet je immers anders behandelen dan een tuin waar zich veel groen in bevindt. Zorg dat je het juiste gereedschap aanschaft om jouw tuin goed te kunnen verzorgen, want deze is minstens zo belangrijk als jouw huis. Mocht je planten willen, dan is het belangrijk om na te gaan welke planten het meest geschikt zijn voor jouw tuin. De ene tuin pakt bijvoorbeeld meer zon dan de andere tuin. 

Tijd om uit huis te gaan! Zoek je nog leuke tuinmeubelen, zoals een tuinset 2 personen? Neem dan een kijkje op de site van Tuinmeubel Wereld!