Wanneer je wat minder ruimte hebt, maar wel twee of zelfs meerdere kinderen hebt, biedt een stapelbed uitkomst. Overigens zijn er allerlei verschillende soorten bedden waarin je kleine kan slapen, zo dus ook een hoogslaper. Deze bedden zijn ideaal voor wanneer je wat minder ruimte hebt en ook een leuke speelhoek voor de kinderen wilt maken. Bij een hoogslaper heb je namelijk de ruimte onder het bed helemaal vrij. Je kunt er dan voor kiezen om er een bureau onder te zetten, zodat ze hier aan kunnen zitten om te kleuren of te spelen met lego, maar je kunt dit gedeelte ook gebruiken voor het opbergen van speelgoed, kleding of andere spullen. Omdat het inrichten van een kleine slaapkamer toch wat lastiger blijkt te zijn, delen we graag een aantal handige tips met je.

Kies voor een hoogslaper

Een hoogslaper is de perfecte manier om functioneel en comfort met elkaar te combineren. Want laten we eerlijk zijn, welk kind vindt het nu niet leuk om hoog te slapen, terwijl ze onder het bed een ruimte hebben waar ze kunnen spelen? Het voordeel van een hoogslaper is dat ze er in allerlei verschillende soorten en maten zijn. Overigens is het wel verstandig dit pas te doen vanaf een jaar of 6, zodat ze ook weten wat de gevaren kunnen zijn als ze springen of naar beneden vallen. In het geval ze van een ledikant naar een ander bed gaan, kun je beter een peuterbed kopen voor je kind. Het voordeel van een peuterbed is dat deze vaak hoge randen heeft, waardoor ze niet zomaar uit bed kunnen rollen. Vooral de eerste paar nachten is het vaak flink wennen voor je kleine, omdat ze natuurlijk niet meer in een ledikant liggen, is het even zoeken naar geborgenheid.

Stapelbed

Het kan zijn dat je een appartement of huis hebt met maar twee slaapkamers. Niets mis mee, maar wel even puzzelen op het moment dat je twee of misschien wel meer kinderen hebt. Om dit probleem op te lossen, is een stapelbed de perfecte manier. Het voordeel van een stapelbed, is dat ze er niet alleen voor twee, maar ook voor drie personen zijn. Vooral wanneer je een groot huishouden hebt, maar een beperkte plek, is dit een handige manier om meerdere kinderen bij elkaar op de slaapkamer te laten slapen en voldoende ruimte over te houden voor andere dingen, zoals een kast, maar ook om te spelen. Het enige waar je met een stapelbed wel even rekening mee moet houden, is de hoogte. Vooral de wat oudere huizen zijn vaak niet zo hoog, dus kan het zijn dat de ruimte tussen het bed en het plafond niet zo groot is. Vaak vooral even een kwestie van wennen.

 

Kies voor multifunctionele spullen

Bij het inrichten van een kleine slaapkamer, is het vooral belangrijk dat je de focus legt op functionaliteit. Hoe handig is het om bijvoorbeeld een bankje neer te zetten, die de kinderen niet alleen kunnen gebruiken om op en mee te spelen, maar die ook kan worden gebruikt als opbergbox? Door dit met elkaar te combineren, houd je veel meer ruimte over voor andere dingen. Hoe handig is dat?