slaapkamer 2In Nederland zijn de huizen niet allemaal voorzien van een grote slaapkamer.

Een goed bed waar je lekker in ligt is heerlijk, je bent nu eenmaal een stuk beter uitgerust als je wakker wordt. Maar een gezellige, fijne en sfeervol ingerichte slaapkamer draagt zeker bij aan een fris en uitgerust gevoel.

Vooroorlogse woningen hebben vaak een kleine slaapkamer soms met zo’n authentieke inbouwkast. Maar ook nieuwbouw woningen zijn niet allemaal voorzien van grote slaapkamers.
De kunst is eigenlijk om je slaapkamer zo rustig mogelijk in te richten, natuurlijk in een stijl waar jij je prettig bij voelt en om zo veel mogelijk spul handig en slim op te bergen.

De slaapkamer
Het kleurenpalet, slimme creatieve oplossingen of een praktische indeling kan al wonderen verrichten!  Stel je hebt een kleine slaapkamer,kijk dan eens goed naar de ruimte tussen bed en vloer. Het is eigenlijk zonde om die lege ruimte niet te benutten. Deze is namelijk ideaal om spullen op te bergen. Beddengoed, winterkleding, plaids die je in de winter gebruikt. Je kan van die handige diepe ‘ladeblokken’ die je uitschuift onder je bed plaatsen. Ruimtebesparend, maar ook netjes uit het zicht!

Kies een smalle ombouw, zonder opstaande randen.
slaapkamer 5Ook het weglaten van het hoofdbord scheelt toch weer wat centimeters!
En ook de ruimte boven je bed (de muur) kun je praktisch en mooi inrichten. Gewoon twee planken schuin onder elkaar aan de wand bevestigen en hier je boeken, een plantje, fotolijstje en mandjes voor allerhande klein spul in op te bergen: oordopjes, bril, medicijnen, crèmepje voor het slapen gaan. Eigenlijk al het kleine spul wat op je nachtkastje ligt, ruim je nu op in een mooi doosje, mandje, kistje op die plank.

Het kan best lastig zijn om een kleine slaapkamer in te richten. Hou rekening met de beperkte ruimte, alles wat je daar in zet, zie je meteen. Ga eens in je slaapkamer staan en kijk eens goed rond en bedenk: heb ik alles nodig wat hier staat? Is het mooi, functioneel, dierbaar of leuk?

Kan je iets creatiefs bedenken voor je garderobe kast, deze heeft een diepte van 60cm, dat niet altijd praktisch is. Je hebt ook slimme bergruimtes die dit voorkomen, bijvoorbeeld een kast die aan de binnenkant van de deuren ook opbergruimte heeft of een kledingrek op wielen.

Wil jij ook zo’n leuke gezellige slaapkamer in je nieuwe huurwoning start dan nu je zoektocht!