In de mooie stad Den Haag vind je werkelijk van alles:

van het strand tot het winkelcentrum, van leuke musea en voorstellingen tot gezellige restaurantjes en uitgaansgelegenheden, van politiek en de koning tot geweldige fietspaden. Van mooie natuur tot overweldigende architectuur.
Wil jij ook graag wonen in Den Haag?

Den Haag is de derde stad van Nederland. De enige stad aan de Noordzee. De stad heeft ongeveer 450.000 inwoners en wordt ook wel de groenste stad van Nederland genoemd. Er wonen veel nationaliteiten (waaronder veel expats) bij elkaar en dit geeft een goede dynamiek.  Er is een Chinatown en ook een op Frankrijk georiënteerde wijk met leuke Franse winkeltjes.

Den Haag is de politieke hoofdstad van Nederland. Je vindt hier de Eerste en Tweede Kamer, het Internationale Gerechtshof, het Vredespaleis, het Binnenhof en nog veel meer. Ook de koning heeft zijn paleis in Den Haag.

Shoppen
Het winkelcentrum in Den Haag is erg uitgebreid. Er zijn meer dan 300 verschillende winkels allemaal dicht bij elkaar. Naast alle grote winkelketens, vindt je kleine boutiques en warenhuizen zoals de Bijenkorf. Dus als je van shoppen houdt is Den Haag de perfecte stad. In het centrum zijn veel leuke terrasjes waar je na het shoppen even kunt uitrusten met een lekker drankje.

Uitgaan
Musea, dans, theater, muziek en film, Den haag heeft het allemaal. Voor theater in de binnenstad heb je bijvoorbeeld de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui, Het Lucent dans Theater, De Anton Philips zaal etc. En musea zijn er ook genoeg in Den Haag. Het Mauritshuis en het Gemeente museum zijn absoluut een must als je de stad bezoekt, maar ook Escher in het paleis, de Gevangenenpoort, het Humanity house, Studio Pulchri en vele galeries op het Noordeinde zijn de moeite waard.

De binnenstad van Den Haag heeft veel verschillende uitgaansmogelijkheden met voor ieder wat wils. Gezellig clubs bezoeken, theatervoorstellingen, terrasjes pakken op het Plein, uitgaan op de grote markt of genieten op terrasboten langs de Avenue Culinair. Dit kan allemaal en nog veel meer!

In het Paard van Troje komen veel bekende dj’s en artiesten. Op het Plein en de grote markt kun je van kroeg naar kroeg lopen. Ook kun je een gokje wagen in het Casino van Den Haag. Den Haag is dus een goede uitgaansstad met veel mogelijkheden.

Qua architectuur is er in de binnenstad heel wat te zien. Er zijn veel mooie gebouwen, oud en modern. Een paar voorbeelden zijn: het paleis Noordeinde, het Binnenhof, Gemeentemuseum Den Haag, Paleis Huis ten Bosch, de Nieuwe Kerk, het Vredespaleis en het Stadshuis. Allemaal de moeite waard.

De achtertuin van Den Haag

Een kilometers lang strand ligt in Scheveningen, de achtertuin van Den Haag. Het is het populairste strand van Nederland wat niet zo gek is aangezien dit strand heel groot is. Ook heeft Den Haag een mooie boulevard en een bijzondere Pier die erg goed bezocht worden. Beide zijn onlangs op moderne wijze gerenoveerd.  Voor de toekomst is er een reuzenrad (net als het Londen Eye) gepland op de kop van de Pier.

1419883259_Interieur uit Residence

Je kunt veel activiteiten doen op het strand zoals surfen, beachvolleybal en powerkiten bijvoorbeeld. Natuurlijk kun je ook lekker liggen in de zon of genieten van een drankje en een hapje in een van de gezellige strandtenten. Kortom, het strand in Scheveningen geeft je al snel een fijn vakantie gevoel en is echt de moeite waard om heen te gaan.
1419883259_Interieur uit Residence

Architectuur en natuur

Den haag heeft een “skyline” die bestaat uit: New Babylon, Ministerie van Veiligheid en Justitie, Ministerie van Binnenlandse zaken, de Hoftoren (beter bekent als ‘de vulpen’), het Strijkijzer, Prinsenhof toren, de Zurichtoren etc. Het hoogste gebouw is New Babylon met 158 meter.

Ten slotte kun je ook nog een heerlijke fietstocht maken door de duinen van Den Haag en omstreken. Er is een mooi fietspad aangelegd die zorgt voor een gemakkelijke fietsroute. Je fietst langs veel mooie natuur en je ziet onderweg waarschijnlijk veel dieren zoals konijnen en herten en als je geluk hebt misschien ook wel een vos. Voor de paarden liefhebbers kun je in de duinen en op het strand ook super leuk paardrijden.

Den Haag is echt een stad die alles heeft. Er is veel te doen, het is een levendige stad.  Wonen in Den Haag is heerlijk, alles is dichtbij en je hoeft je nooit te vervelen.