Ben je op zoek naar een huurwoning? Helaas is er niet altijd een schutting aanwezig, maar dat is wel fijn om te hebben voor de veiligheid. Daarnaast kan een kwalitatief hekwerk ook zorgen voor een mooi uiterlijk van het gebouw waar de woning zich bevindt, of de huurwoning zelf. In deze blog bespreken we waarom een kwalitatief hekwerk bij een huurwoning zo fijn is om te hebben.

Hekwerken zorgen voor de veiligheid en privacy

Ten eerste bieden hekwerken rondom huurwoningen natuurlijk veiligheid en privacy voor de bewoners. Doe bij de aanschaf of installatie van een hekwerk dus altijd goed onderzoek naar een juiste leverancier, zoals Thibo. Een stevig en goed onderhouden hekwerk zorgt ervoor dat er niet zomaar mensen over het hek kunnen springen en zo wordt dus een eventuele inbraakpoging gestopt. Vaak dient een hekwerk ook als een soort privacy gordijn, omdat je weet dat het binnen de hekken veilig is. Zo kun je denken aan een met hekwerk afgezet veldje voor honden of kinderen. Op die manier creëer je een veilige omgeving. Je hoeft je dan ook geen druk te maken over de nabijheid van de straat of het verkeer. 

De visuele aantrekkelijkheid van het hekwerk

Uiteraard staat de veiligheid bij de aanschaf van een hekwerk op 1, maar het is ook fijn om een visueel aantrekkelijk hek te hebben rondom de woning. Je wil niet hebben dat je een prachtige huurwoning hebt gevonden, maar dat er een soort gevangenis hek omheen staat. Kijk daarom ook goed of de sfeer van het hekwerk en de huurwoning bij elkaar passen, en aansluiten op jouw behoefte. Mocht dit niet zo zijn, kun je hierover in overleg gaan met de huurbaas. Een mooi ontworpen hekwerk kan voor meer licht zorgen of bijdragen aan de gehele uitstraling van de woning. Bijvoorbeeld een mooi houten hekwerk bij een huurhuis op het platteland. De huurder moet zelf zorgen voor het kopen, neerzetten, onderhouden en vervangen van schuttingen en tuinpoorten. Voordat je een nieuwe schutting plaatst of een oude vervangt, heb je eerst schriftelijk akkoord van de verhuurder nodig.

De onderhoud en duurzaamheid van het pand

Mocht je ervoor kiezen om voor of rondom jouw huurwoning een nieuw soort hekwerk aan te schaffen, dan wil je natuurlijk goed kijken naar de duurzaamheid en de behoefte aan onderhoud voor het hekwerk. Het is belangrijk om te kiezen voor een duurzaam materiaal zoals aluminium, roestvrij staal of PVC. Deze materialen zijn ook nog eens laag in onderhoud, wat erg fijn is want anders moet je er straks heel veel tijd in gaan steken om de hekken goed te onderhouden. Ook zorgt een duurzame kwaliteit ervoor dat je niet zomaar een nieuw hekwerk moet aanschaffen doordat er schade is ontstaan. Een hek krijgt natuurlijk wat te verduren wat betreft regen en kou. 

Verhoging van de waarde van het huurhuis

Of je nu een verhuurder bent of een huurder die erover nadenkt te investeren in een goed hekwerk, er zit nog een groot voordeel aan. Zo verhoog je de waarde van het huurhuis aanzienlijk door de aanschaf van een hekwerk van hoogwaardige kwaliteit. Mensen willen zich graag veilig voelen en zijn bereid meer te betalen hiervoor. Ditzelfde geldt voor de uitstraling, als iets er een stuk beter uitziet willen mensen meer betalen. Hierdoor kan het pand sneller verhuurd worden en kun je meer geld vragen dan voorheen. Als huurder kun je dit voordragen aan de huurbaas en wellicht kunnen jullie samen zorgen voor een nieuw hekwerk.