Er zijn diverse redenen waarom je wellicht nieuw behang in huis wilt. Bijvoorbeeld omdat een verhuisbedrijf net al je spullen naar je nieuwe woning heeft gebracht en je de ruimte een persoonlijke touch wilt geven. Maar hoe kies je dan het juiste behang? Als we kijken naar de behangtrends van 2023, zijn er verschillende stijlen en patronen die opvallen en populair zijn bij interieurontwerpers en huiseigenaren. Hieronder bespreken we enkele van de meest populaire behangtrends van 2023.

Natuurlijke texturen

Natuurlijke texturen zijn een belangrijke behangtrend in 2023. Hierbij kan gedacht worden aan behang met hout- of steen motieven, maar ook aan behang met een textuur die doet denken aan natuurlijke materialen. Het gebruik van natuurlijke texturen in het interieur zorgt voor een warme en rustieke uitstraling, wat vooral in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout en leer goed tot zijn recht komt. Een populaire variant van deze trend is het gebruik van behang met een bamboe- of rieten motief. Dit behang heeft een natuurlijke uitstraling en past goed in een bohemian of tropisch interieur. Ook behang met een houten planken motief is populair, vooral in lichte kleuren zoals wit en beige. Dit geeft een rustieke en landelijke sfeer aan de ruimte. Ga je zelf behangen? Dan vraag je je misschien af: hoe moet je behangen? Kijk even online voor een handige uitleg!

Bloemenpatronen

Bloemenpatronen zijn altijd populair geweest en in 2023 zullen ze weer in de schijnwerpers staan. Deze patronen brengen de natuur in huis en zijn ideaal voor het creëren van een romantische en sfeervolle sfeer. Er zijn verschillende soorten bloemenpatronen beschikbaar, van gedetailleerde en realistische tot meer abstracte en geometrische ontwerpen. Er zijn ook veel verschillende kleurenschema’s beschikbaar om aan verschillende smaken en interieurs te voldoen, waaronder pastelkleuren, heldere en levendige kleuren en zelfs donkerdere, meer dramatische tinten. Bloemenpatronen kunnen op verschillende manieren worden toegepast, van een accentmuur tot een hele kamer, en kunnen ook worden gecombineerd met andere patronen en texturen voor een meer eclectische uitstraling.

Dierenprints

Dierenprints blijven populair in 2023 en worden gebruikt om een statement te maken in huisdecoratie. Dit kan variëren van zebra- of luipaardprint tot patronen die zijn geïnspireerd op de huid van slangen en krokodillen. Dierenprints kunnen op verschillende manieren worden toegepast, zoals op behang, kussens, tapijten, gordijnen en zelfs meubelbekleding. Een van de voordelen van het gebruik van dierenprints is dat het een ruimte kan verlevendigen en een gevoel van avontuur en wildheid kan toevoegen. Ze kunnen worden gebruikt als accenten om een kamer op te fleuren of als statement pieces om de aandacht te trekken. Dierenprints zijn ook veelzijdig en kunnen worden gebruikt in verschillende soorten interieur, zoals moderne, industriële, minimalistische en zelfs landelijke stijlen.

Geometrische patronen

Geometrische patronen zijn al enige tijd populair en zullen ook in 2023 nog veel te zien zijn in de wereld van het behang. Geometrische patronen zijn patronen die zijn opgebouwd uit strakke lijnen, vormen en figuren zoals driehoeken, cirkels, vierkanten en rechthoeken. Dit type behang kan variëren van subtiel en minimalistisch tot opvallend en kleurrijk. Een van de voordelen van geometrische patronen is dat ze een eigentijdse en moderne uitstraling hebben die goed past bij moderne interieurs. Ze kunnen ook helpen bij het creëren van een gevoel van structuur en ordening in een kamer. Geometrisch behang kan gebruikt worden op een accentmuur om visuele interesse toe te voegen, maar kan ook gebruikt worden om een hele kamer te bedekken voor een meer dramatisch effect.  Welke behang kies jij?