Een jacuzzi mag dan wel pure luxe zijn, maar toch zien we dat het steeds populairder wordt voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning en comfort in hun eigen tuin. Een jacuzzi biedt je natuurlijk ontzettend veel voordelen. Zo kun je heerlijk tot rust komen in je eigen tuin, zonder dat je rekening hoeft te houden met anderen. Vooral na een dag hard werken is dit natuurlijk ontzettend fijn. Omdat het kopen van een jacuzzi voor de meesten geen dagelijkse kost is, hebben we een aantal handige tips voor je, waar je nu eigenlijk allemaal op moeten letten. Een jacuzzi aanschaffen is natuurlijk een flinke uitgave, des te belangrijker dus om voor jezelf een aantal zaken helder te hebben, voordat je overgaat tot de aankoop ervan.

 

Waar zet je de jacuzzi neer?

Een jacuzzi neemt natuurlijk flink wat ruimte in beslag. Het is daarom dus niet alleen vanuit optisch oogpunt gezien handig te weten welke ruimte je hebt, maar ook praktisch gezien. Daar waar de jacuzzi ook stroom nodig heeft, is een stopcontact wel zo handig. Ook is het belangrijk voldoende ruimte rondom te hebben, zodat ook het in- en uitstappen geen probleem vormt. Woon je nu in een relatief open gebied, dan is het ook goed rekening te houden met de wind en ook de schaduw. Uiteraard is de temperatuur van het water volledig zelf in te stellen, maar een beetje zon op je gezicht is tijdens de zomermaanden natuurlijk ook niet verkeerd.

 

Grootte en capaciteit

Jacuzzi’s zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een jacuzzi voor 2 personen, maar zijn er ook enorme jacuzzi’s waar je met 8 of zelfs 10 personen in kunt zitten. Afhankelijk van je ruimte en uiteraard ook budget, is deze keuze volledig aan jezelf. Kies je voor een enorme jacuzzi, waar je met z’n allen in kunt, dan is het ook belangrijk rekening te houden met extra kosten voor het warmhouden van het water. Heb je zonnepanelen, dan hoef je je hier geen zorgen om te maken. Een ander belangrijk punt, is te kijken naar het gewicht van de jacuzzi, wanneer deze volledig gevuld is met water. Stel dat je deze op een balkon of dakterras plaatst, dan is het wel prettig te weten of het dak of het balkon geschikt is voor dit gewicht.

 

Budget

Een niet geheel onbelangrijk onderdeel bij je zoektocht naar een jacuzzi, is het budget. Afhankelijk van je budget is het eventueel ook mogelijk om te kijken naar een gebruikt exemplaar. Vaak zijn deze een stuk goedkoper, waardoor je voor hetzelfde geld misschien wel een 8 persoons jacuzzi kunt aanschaffen. Wel is het goed te kijken naar onder andere het energieverbruik van een wat ouder model. Deze kunnen in aanschaf dan misschien wel wat voordeliger zijn, maar op het moment dat het je maandelijks enkele tientallen euro’s extra kost, is het aan te raden toch voor een nieuwe te gaan. Zo kost het je misschien in eerste instantie wel wat meer geld, maar uiteindelijk zul je onderaan de streep een stuk voordeliger uit zijn.