Als je al eens een kamerplant in je huis hebt gehad weet je dat een plant helemaal geweldig is. Maar, het is in het begin wel lastig qua verzorging. Soms weet je gewoon even niet meer wat je moet doen, of de plant water nodig heeft of dat de plant juist te veel heeft gehad. Moet de plant nog wat extra plantenvoeding? Of kies je ervoor om de plant geen voeding te geven? Als je het eenmaal onder de knie hebt is dit allemaal zeer gemakkelijk! En is het de hoogste tijd om nieuwe planten aan te schaffen! Maar bij nieuwe planten horen ook nieuwe bloempotten. Bloempotten kunnen een geweldige aanvulling zijn op jouw interieur. Wil je hier meer informatie over? Lees dan snel door!

 

Dit moet je weten voor dat je een bloempot gaat aanschaffen

Een bloempot is niet alleen prettig voor de plant, maar staat ook geweldig in de omgeving. Daarnaast kan je de stijl van je huis helemaal doortrekken in de bloempot. Het wordt de eyecatcher van je huis! Licht groene bladeren passen heel mooi bij een mat zwarte pot. Maar kunnen afbreuk doen aan een gele bloempot. Een gele bloempot is dan ook mooier bij donkere bladeren. Bloempotten zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, maten en vormen. Maar ook in meerdere materialen; kunststof, keramiek, terracotta en metaal. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen. Als je een bloempot wilt die lang mooi blijft dan is kunststof de juiste keuze, ze blijven lang mooi en het materiaal is sterk. Maar denk er wel over na hoe snel de planten kunnen groeien, voor dat je het weet is de pot te klein en heeft de plant een nieuwe bloempot nodig. 

 

Meer informatie nodig over een bloempot?

Heb je een kamerplant aangeschaft maar zoek je nog een bijpassende pot? Neem dan eens een kijkje op de website van Fleurdirect. Deze partij heeft een ruim assortiment aan planten met bijpassende bloempotten. Op deze manier weet je zeker dat jij een geweldige eyecatcher in je huis hebt staan!