Het kwam wat langzaam op gang dit jaar, maar de zomer lijkt nu dan echt in zicht. Hoera! We kunnen eindelijk weer lekker buiten zitten. Voelt jouw tuin nog niet helemaal ‘af’? Maar kan je wel wat inspiratie gebruiken? Doe ideeën op aan de hand van deze vier tuintrends!

 

  1. Zwart als basis

De zwart-trend is niet nieuw. Zo zie je op Instagram en Pinterest veel zwarte kozijnen en zwart keukens voorbijkomen. Begrijpelijk, want het straalt onwijs veel luxe uit. Sinds kort wordt deze trend ook veel in de tuin toegepast. Vooral zwarte schuttingen zijn erg in trek. Maar ook zwarte tuinsets en plantenbakken zijn niet aan te slepen. En wat dacht je van zwarte zonwering? Een knikarmscherm met zwart doek bijvoorbeeld. Bij Solano Wonen stel je jouw zonnescherm op maat geheel naar eigen wens samen. Zowel de kleur van de omkasting als het doek is een vrije keuze. Daarnaast kan je nog kiezen voor diverse andere uitbreidingsmogelijkheden. Een zon- en windautomaat bijvoorbeeld.

 

  1. Dag tegels, hallo groen!

Lange tijd leek het erop dat groene tuinen tot het verleden behoorden. Tuinen werden massaal bestraat. De reden? Lekker onderhoudsarm! Het gevolg? Slechte afwatering en een sterk afnemende insectenpopulatie. Gelukkig is de populariteit van volledig bestrate tuinen in 2021 op z’n retour. Het belang van een groene tuin lijkt eindelijk tot ons door te dringen. Ook realiseren we ons dat niet alle planten veel onderhoud vergen. Het geheim zit ‘m in de keuze voor winterharde vaste planten. Goede keuzes zijn de varen en de vrouwenmantel. Bovendien is groen in de tuin niet alleen belangrijk, maar ook gewoon hartstikke mooi! Zeker tegen een zwarte schutting vormt al dat groen een prachtig contrast!

 

  1. ‘Tuinesië’

Tijdens de pandemie hebben velen last gekregen van zogenaamde ‘reishonger’. Lange tijd mochten we de grenzen immers niet verlaten. Ook dit jaar is een vakantie in het buitenland nog geen gegeven. Het reisadvies voor een land kan immers zo omslaan. De oplossing? Het vakantiegevoel naar de achtertuin halen! Vooral het Ibiza-sfeertje is enorm in trek. Denk aan olijfbomen, cacti, rotan tuinmeubelen, geweven kleden en macramé wandtapijten. Sommigen gebruiken het vakantiepotje zelfs om een zwembad of jacuzzi aan te schaffen. Dit zorgt natuurlijk voor het ultieme vakantiegevoel!

 

  1. Overkappingen

De laatste grote tuintrend van het jaar 2021 is de overkapping. De vraag naar overkappingen is dit jaar enorm gestegen. Ondanks het milde klimaat, zijn Nederlanders echte buitenmensen. We willen dan ook niet alleen in de zomer genieten van het buitenleven. Het liefst willen we het hele jaar rond buiten kunnen zitten! Een overkapping is dan dé oplossing. Zo kan je ook tijdens een regenbui lekker buiten blijven zitten. Voorzie je jouw overkapping van een heater en glazen wanden? Dan is zelfs kou geen obstakel meer. Wie geïnteresseerd is in een overkapping kan kiezen uit een houten of glazen exemplaar. Kies je voor plaatsing tegen de gevel? Dan is een glazen overkapping de beste keuze. Anders loop je het risico dat het binnen erg donker wordt.