We houden tegenwoordig bijna allemaal van een strak, industrieel, interieur. Maar dat kan soms wel een beetje klinisch overkomen. Je moet er echt zelf de sfeer in weten aan te brengen en dat valt voor sommige mensen niet mee. Toch zijn er verschillende mogelijkheden, kleine ingrepen, die ervoor zorgen dat je je, ook in een industrieel interieur helemaal senang voelt.

Ga voor een kleuraccent

 

trapp

Je kunt je industriële interieur een stuk gezelliger maken door er een bepaald kleuraccent aan toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een zachte kleur als mintgroen om de “hardheid” van de industriële meubelen, het metaal en het donkere hout, te doorbreken. Je kunt met één gekleurde muur al een hoop sfeer in huis halen!

Kies voor een vloerkleed

kleed

Een van de kenmerken van een industrieel interieur is de vloer. Deze is óf van PVC/laminaat óf van gegoten beton. Schitterend natuurlijk, maar het kan zomaar zijn dat je juist door die mooie vloer geen sfeer in je huis weet te krijgen. Ga voor een mooi kleuren vloerkleed en maak die sfeer zelf. Er zijn vloerkleden in verschillende kleuren en met verschillende prints te koop en ook nog in verschillende afmetingen. Ga voor een rond kleed om een wat zachtere sfeer te creëren of kies een zachte kleur die past bij de kleur op je gekleurde muur.

Zet planten neer

plantOok als je geen groene vingers hebt zijn planten heel geschikt in een industrieel interieur. Je kunt kiezen voor een paar grote planten, bijvoorbeeld een Monstera (gatenplant) en een Strelitzia, deze hebben maar weinig onderhoud nodig en geven toch een bepaalde warmte aan je woonruimte. Natuurlijk kies je er een mooie pot bij!

Laat je muren niet leeg

bed

Het is verleidelijk om, zeker in eerste instantie, nog even niets aan de muur te hangen, maar doe het wel! Witte muren zijn zo’n beetje de standaard in een industrieel interieur, maar die gaan al snel vervelen. Hang dus altijd iets aan de muur. Ook al is het maar een tijdelijke oplossing. Je zult zien dat de uitstraling van je kamer direct anders is.

Kies voor mooie raamdecoratie

stoel

Last but not least: vergeet niet om je ramen te voorzien van raambekleding. Natuurlijk zijn die shutters en extra brede jaloezieën prachtig, maar voor echte sfeer in huis zorgen ze niet. Door overgordijnen, vitrages of in-betweens op te hangen krijg je wel die gezellig sfeer!