Ga jij binnenkort verhuizen en ben jij benieuwd hoe je dit huis kunt verduurzamen, of wil jij jouw huidige woning een duurzame opknapbeurt geven? Je kunt op verschillende manieren jouw huis verduurzamen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het kiezen voor kunststof kozijnen. Hieronder bespreken wij waarom je hiervoor zou moeten kiezen, inclusief andere tips hoe jij jouw woning kunt verduurzamen.

De voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn tegenwoordig populaire investeringen voor jouw woning, vooral wanneer jij van plan bent om jouw woning te verduurzamen. Dit omdat ten eerste de levensduur van deze kozijnen erg lang is, denk hierbij aan 20 à 25 jaar. Ook dragen kunststof kozijnen bij aan het isoleren van jouw woning: kunststof kozijnen hebben een isolerende werking en houden dus de kou beter buiten, en ook het geluid. Bij Partumonline kun je gemakkelijk en snel kunststof kozijnen bestellen. Daarnaast wordt hierbij ook direct de montage geregeld.

Daarnaast hebben kunststof kozijnen vrijwel geen onderhoud nodig. Kunststof kozijnen behouden namelijk hun kleur, waardoor je niet eens in de zoveel jaren de kozijnen moet verven. Dat bespaart je een hoop moeite én geld. Om de kunststof kozijnen mooi te houden kun je ze simpelweg even schoonmaken met een vochtige doek. En klaar is Kees!

Kunststof vs. hout

Zoals hierboven al benoemd werd, hebben kunststof kozijnen vrijwel geen onderhoud nodig. In tegenstelling tot houten kozijnen: houten kozijnen hebben vaak wel onderhoud nodig, denk hierbij bijvoorbeeld aan het lakken van het hout, het plamuren van de kozijnen of het oplossen van houtrot. Bij kunststof kozijnen is dit dus niet het geval en hoef je geen schadelijke stoffen te gebruiken. Hoe fijn is dat? Dat betekent dat jij ongestoord kunt genieten van kozijnen, zonder er te veel naar te hoeven omkijken.

Het huis isoleren met kunststof kozijnen

Door jouw huis te isoleren op de juiste manier heb je al een grote stap in de goede richting gezet. Zodra je namelijk je huis hebt geïsoleerd, zorg je ervoor dat er veel warmte binnen blijft in de winter. Op deze manier hoef je minder vaak de kachel aan te zetten en tijdens de zomer hoef je minder vaak de ventilatie of airconditioning aan te zetten. Dit omdat er minder snel warmte in het huis komt. 

Een groot voordeel hiervan is dat je een lagere energierekening hebt. Daarnaast heb je minder last van vocht en condens in huis, waardoor er een gezondere leefomgeving ontstaat. Kunststof kozijnen dragen dus een grote rol bij de juiste isolatie. Eigenlijk heeft het hebben van kunststof kozijnen alleen maar voordelen. 

Verduurzamen wordt aantrekkelijker door subsidie

Zodra jij ervoor kiest om jouw huis te isoleren door middel van kunststof kozijnen, kun je subsidie aanvragen. Dit kun je snel en gemakkelijk doen bij de website van de RVO. Wel is het belangrijk dat je alle subsidievoorwaarden checkt. Zo is het onder andere belangrijk dat je de kozijnen niet zelf plaatst, maar dit laat doen door een erkend bedrijf. Zodra dit alles goedgekeurd is, kun je snel en gemakkelijk de subsidie aanvragen. Hierdoor wordt het nemen van kunststof kozijnen nóg aantrekkelijker.

Andere manieren waarop jij je huis kunt verduurzamen

Wil jij naast kunststof kozijnen ook op andere manieren jouw huis verduurzamen? Dan kun je een aantal opties overwegen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen: ook zonnepanelen zorgen voor een lagere energierekening. Daarnaast zorg je ervoor dat energie wordt opgewekt uit groene stroom. Op deze manier ben je niet alleen goedkoper uit, maar is het ook een stuk beter voor het milieu. Zonnepanelen zijn zeker een investering, maar je haalt er ongelofelijk veel voordelen uit. 

Ook kun je natuurlijk kiezen voor vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Door deze delen van het huis te isoleren zorg je ervoor dat de warmte binnen blijft en de kou buiten. Hiermee kun je flink besparen op de gasrekening.