Van krabpaal tot kattenstoel. Wat haal jij in huis voor Bruno of Poekie? Er is tegenwoordig van alles op de markt voor ons geliefde huisdier. 

Het is onlosmakelijk met wonen verbonden: het houden van een huisdier. 

Ook zonder radicale maatregelen die dierenliefhebbers soms inzetten, zijn er ook legio woonaccessoires die het voor een dier lekker wonen maken en die je gewoon in je interieur kunt plaatsen. 

Goed opgevoede hond gaat wel in de mand

Wel eens een echte hondenmand gekocht? En, ging je hond erin liggen? In veel gevallen zoeken dieren de lekkerste plek in huis op en dat kan ook de hoek van de bank zijn. Veel hondenliefhebbers zullen dat kunnen beamen. Een enkele hond snapt zijn of haar baas en gaat wel in die mand liggen. Goed opgevoed. 

Een dier claimt overigens regelmatig een stoel of bank, waardoor de baas in kwestie er zelf niet in kan zitten. Het is natuurlijk aan jezelf of je dat toelaat, maar vaak valt er niet veel tegen te beginnen. 

Er is overigens een enorme trend gaande in honden- en kattenmanden. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een vorm voor gevonden. Van open manden, tot bijna boomhutten of dichte schuilplaatsen. Van riet, vilt of andere stof. Het is er. Handig als je deze ook kunt wassen! Dat is de enige tip die we je kunnen geven. Verder is het een kwestie van smaak. 

Krabpalen zie je al van verre staan

Krabpalen. Je ziet ze vaak van verre al staan voor het raam. Leuk voor de kat, maar zijn sommige mensen een doorn in het oog als het om de inrichting gaat. Die dingen zijn vaak torenhoog en van een onbeduidende kleur. Maar alles voor onze poekie, nietwaar! Overigens zijn er ook echte liefhebbers die zo’n paal fantastisch vinden. En de kat zeker. 

Er zijn mensen die menen dat je het niet bij één krabpaal kunt laten. Waar je ook maar woont. Van de hal in een flat in Groningen tot aan de keuken Staphorst in de boerderij. De kat wil krabben. 

Dan is er ook nog de tunnel

Behalve de paal is er ook de tunnel. Voor katten en kleine honden een geweldig leuk speelterrein. Sommige hebben speeltjes binnenin hangen, waardoor het dier zich goed zelf kan vermaken. Het verschil met de krabpaal is dat deze vaak tot een kleiner formaat is op te vouwen. Scheelt enorm veel ruimte. 

Aparte stoel voor de kat, het bestaat

Nog even over die de honden- of kattenmand. Als de heer of dame er niet in wil liggen, kun je altijd nog een kussen proberen. Daar liggen ze vaak lekker op. Die zijn er in alle mogelijke kleuren en dessins. Kun je helemaal afstemmen op je interieur. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook echte katten- en hondenstoelen. Ja echt! Of ze erin gaan liggen of zitten zelfs, is de vraag. Maar leuk is het wel. Zowel in die boerderij als in die flat. Het huisdier -ook in Staphorst– wil ook wat.