Tot op heden is het nog altijd niet gelukt om van het aardgas af te komen. Daarom zijn ondernemingen aan de slag gegaan met het vinden van alternatieven, waarbij bosgecompenseerd gas een goede keuze is. Dit wordt bij Greenchoice aangeboden. Met bosgecompenseerd gas kun je namelijk over de hele wereld bossen én het klimaat beschermen. 

Wat is bosgecompenseerd gas?

Bosgecompenseerd gas is dus een goed alternatief voor het aardgas. Het wordt overigens ook wel CO2 gecompenseerd gas genoemd. Dit houdt in dat het verbruik van het aardgas gecompenseerd wordt met behulp van het aanplanten en beschermen van bomen. Dit is het geval aangezien bomen tijdens het groeien CO2 uit de atmosfeer opnemen, terwijl ze ook zuurstof produceren. Hierdoor wordt het gasverbruik in principe geneutraliseerd, wat dus helpt bij het tegengaan van de veranderingen dat het klimaat op het moment doorgaat. Bosgecompenseerd gas gebruiken is dus zeker goed voor het milieu. 

Waar wordt gewerkt aan de bosprojecten?

Bij bosgecompenseerd gas zullen er dus bomen geplant en beschermd worden ter compensatie van het aardgasverbruik. Dit wordt ook wel een bosproject genoemd. Dit kan een heel nieuw boos zijn, maar het kan ook het herstellen van al bestaande bossen zijn. Deze bossen zijn dus beschadigd door het aardgas. De bosprojecten vinden plaats over de hele wereld, waaronder ook in Nederland. Samen met Stichting Het Zuid-Hollands Landschap werkt Greenchoice dus aan het groener maken van Rotterdam en omstreken. Daarnaast is het ook een samenwerking gestart met Staatsbosbeheer en Natuurmomenten in Nederland.

 

Hoe kun je bijdragen aan de bosprojecten?

Als je een klant bent van Greenchoice dan zul je automatisch je steentje bijdragen aan de bosprojecten van de organisatie. Dat is dus eigenlijk alles wat je moet doen om de bomen te beschermen. Daarnaast zal Greenchoice per jaar dat je klant bent 10 vierkante meter extra bos beschermen. In Mijn Greenchoice kun je bekijken hoeveel vierkante meters het bedrijf inmiddels al voor jou beschermd heeft. Dit kan dus in Nederland zijn, maar ook in het buitenland. Greenchoice heeft namelijk ook bosprojecten in landen als Brazilië, Peru en Indonesië.