Kunstgras in de tuin of op het balkon heeft het laatste decennium een ware opmars gemaakt. Misschien heeft u het ook wel thuis bij familie of vrienden zien liggen. Waarom is het zo populair geworden en wat zijn de voordelen die het met zich meebrengt?

Het gras is altijd groener…

Het groene gazon in de zomer is een prachtig aanzicht, maar in andere jaargetijden is het lastig om dit te behouden. Hier biedt kunstgras een goede uitkomst. Omdat kunstgras geen water en geen onderhoud vereist, heeft u het hele jaar door een prachtig groen balkon of gazon. Hier kunt u lekker genieten van de ochtendzon met een goede kop koffie in de hand.

Perfect op elke plek

Doordat kunstgras geen zonlicht vereist, kan het worden neergelegd op elke plek. Heeft u een balkon dat nooit het zonlicht ziet? Dit is de perfecte plek om een grasmat neer te leggen. Hierbij komt dat het bestendig is tegen uv-straling, waardoor het het hele jaar door zijn felle groene kleur behoudt.

Levensduur

Kunstgras heeft weinig tot geen onderhoud nodig en heeft daarbij ook nog een levensduur van 10-25 jaar. De meeste beschadiging treedt op als het vriest. Doordat er een bevroren laag op het gras ligt, is het gevoelig voor beweging over het gras. Het kan zijn dat er grassprietjes breken en doordat het smeltwater moeilijk wegloopt kunnen er on effenheden ontstaan in het gras. De rest van de tijd zijn er geen belemmeringen om het gras te betreden.

Onderhoud

Een goed gemaaid, onkruidvrij gazon is prachtig om te zien, maar erg tijdrovend. Er gaat veel tijd zitten om als het onkruid weg te halen en het gras te maaien. Voordat u eenmaal kunt genieten van uw gras bent u een dag of misschien wel dagen verder. Kunstgras daarentegen vereist helemaal geen onderhoud en is dus altijd klaar om van genoten te worden.

Milieuvriendelijk?

Kunstgras is in het totstandkomingsproces een energie slurpend product. Er zijn veel grondstoffen nodig om het te maken. Daarbij komt wel dat kunstgras een lange levensduur heeft en weinig onderhoud vereist. Met de nieuwe generatie wordt het mogelijk om het te recyclen. Doordat het gras gescheiden kan worden van de onderlaag kan het hergebruikt worden. Vaak worden bij het verdelgen van onkruid ook chemicaliën gebruikt die erg vervuilend zijn voor milieu en natuur. Al met al kost kunstgras veel energie om te maken, maar compenseert dit door het weinige onderhoud dat erin gaat zitten.

Zo ziet u dat er vele voordelen meekomen met de aanschaf van kunstgras. U heeft altijd mooi, groen gras en u heeft er weinig omkijken naar. Door de groeiende populariteit weten de producenten te innoveren op het gebied van kwaliteit en milieuvriendelijkheid. Dit zorgt voor steeds betere eindproducten die ook bij u op het balkon of in de tuin een plekje waard zijn.