‘Ah dat doen we de volgende zomer wel.’ Je tuin kan best een opknapbeurt gebruiken, maar zodra het lekkere weer doorbreekt wil je niets liever dan gewoon relaxen in je tuin. Dus schuif je het opknappen van je tuin op naar volgend jaar. Heel begrijpelijk, maar het wordt wel een keer tijd nu, dus aan de slag! Wij geven je de beste tips in deze blog zodat jij deze zomer niet alleen van het lekkere weer, maar ook van je mooie tuin kunt genieten!

Weg met onkruid, rotzooi en aanslag
Laten we bij het begin beginnen: de grote schoonmaak. Niet het leukste onderdeel, maar daarom niet minder nodig. Wied het onkruid, spuit de tegels en muren schoon en ruim je tuin een beetje op. En wees eerlijk, het ziet er altijd gelijk een stuk beter uit als je je tuin opgeruimd hebt. Het fijne hieraan is de beloning en dat geldt ook voor de rest van het zomerklaar maken van je tuin. Met het opruimen en schoonmaken kun je het best in het voorjaar beginnen, zo ben je op tijd voordat alles in je tuin alweer begint te bloeien.

Tijd voor iets nieuws!
Als je toch bezig bent, waarom ook niet wat vernieuwing aanbrengen in je tuin? Misschien kijk je al wel jaren tegen dezelfde bloemen, planten en bomen aan, en die tegels op je terras hebben hun beste tijd ook wel gehad. Met name het leggen van nieuwe tuintegels (en natuurlijk het er uithalen van de oude) is een klus die je liever niet in de volle zomerzon doet. Wees er dus op tijd bij en begin ook hiermee in het voorjaar. 

Hoe kies je de beste tuintegels?
Maar hoe weet je dan wat de beste tuintegels zijn? Dat ligt er volledig aan waar je de tegels neerlegt en vooral ook waarvoor ze dienen. Als je tuintegels gebruikt voor je oprit, dan moeten het wel stevige tegels zijn waar een auto op kan staan. Is het slechts voor een paadje van de ene kant van de tuin naar de andere kant dan is dat natuurlijk van minder belang. Je kunt dit natuurlijk zelf proberen in te schatten, maar beter is om de hulp van experts in te schakelen van bijvoorbeeld Sleiderink. Daar kun je terecht voor een advies op maat en kun je ook gelijk je tegels bestellen.