De zon doet zijn voorjaarsintrede en de temperatuur stijgt. Daarmee ook het onkruid tussen de tegels en het mos tussen het gras. Tijd voor aanpakken. 

Nu is onkruid tussen tegels weghalen nog wel een klusje dat iedereen zelf kan doen. Voor het verwijderen van mos tussen het gras, wordt het al wat lastiger. Dan is het raadplegen van een hovenier niet onverstandig. 

Hij of zij zal adviseren te verticuteren en het gras eventueel te behandelen met extra kalk als de grond bijvoorbeeld te zuur is. Maar hoe kom je daarachter? En zijn er echt kale plekken in het gras te zien dan zal er worden aangeraden opnieuw in te zaaien of juist te kiezen voor graszoden. Hoe pak je dat nu aan? In al deze gevallen kan de hovenier u van goed advies voorzien en u een handje helpen. 

 

Creëer een eigen tuin

Als dan toch dat gras wordt aangepakt, waarom dan niet meteen het terras een opknapbeurt geven of de bakken opnieuw vullen met bloemen? Het tuinonderhoud bij een huurwoning is vaak uw eigen verantwoordelijkheid en eigenlijk is dat prima. Het kan namelijk veel plezier opleveren en met bakken vol planten en bloemen geeft u er een eigen draai aan, zonder dat de hele tuin over de kop moet. 

De tuin er netjes en verzorgd uit laten zien vraagt naast het verzorgen van het gras ook om snoeien en onkruid bestrijden. Om bemesten en schoonhouden. En ga zo maar door. Dit vindt het hele jaar plaats, maar wordt intensiever naarmate de zon hoger aan de hemel komt te staan. Die tijd is nu aangebroken. 

 

Tuin aanpakken in april en mei

Komt u er niet goed uit, zit u vol vragen of kunt u om verschillende redenen dit niet zelf, raadpleeg dan juist nu de hovenier. Een fijne tuin is namelijk heel wat waard. Zeker nu we veel aan huis gekluisterd zijn, is een onverzorgde tuin veel mensen een doorn in het oog. 

Het is in april de tijd voor snoeien, het gazon verzorgen en de haag onder handen nemen. In mei kunt u vaste planten in de grond zetten, en vanaf 15 mei -na ijsheiligen- kunnen de eenjarigen de grond in. Snoei de rozen terug en haal de tuinmeubels naar buiten. 

Met andere woorden, dit is niet alleen de tijd voor werken in de tuin, maar zeker ook van het grote genieten. En daar kunt u maar het beste klaar voor zijn.