Bij een landelijke stijl wordt al snel gedacht aan warmte, huiselijk en comfortabel. Door het gebruik van natuurlijke materialen zoals linnen, hout en riet en warme kleuren zoals bruin en beige wordt er een prettige sfeer gecreëerd. Geen wonder dat dit daarom een populaire stijl is voor het inrichten van woonkamers. Dus waarom niet voor een badkamer? In deze blog nemen we je mee in verschillende aspecten die ervoor zorgen dat jij straks een heerlijk comfortabele, landelijke badkamer hebt waarin je letterlijk en figuurlijk een warm bad neemt.hhhh

Materiaalkeuze: robuust en eenvoudig

Bij een landelijke badkamer staat hout met stipt op één als het gaat om materiaalkeuze. Denk aan mooie houten balken aan het plafond of een robuust, houten wastafelmeubel. Daarnaast is natuursteen een veel terugkerend element. Denk aan een wastafel van natuursteen of een douchewand. Geen enkel soort natuursteen is hetzelfde wat de uitstraling van elk element authentiek maakt. Het robuuste en ruwe materiaal is tevens een kenmerk van de landelijke stijl. Landelijke, robuuste meubels zijn vaak wat grof en groter. Wees niet bang om gebruik te maken van grote meubels in de badkamer. Ze creëren juist een ruimtelijk gevoel. De natuurlijke materialen van een landelijke stijl komen zonder poespas en tierelantijnen, dit maakt deze stijl uitermate geschikt voor mensen die een eenvoudige look willen in hun landelijke badkamer maar het toch net dat beetje extra willen geven.

Kleurgebruik: warm en gezellig

In een landelijke badkamer kun je het beste natuurlijke kleuren gebruiken, denk aan (gebroken) wit, grijstinten en zwart. Ook bruintinten zoals beige, taupe, licht- en donkerbruin doen het zeer goed in deze stijl. Andere warme kleuren zoals zacht roze en nude tinten zorgen voor een warme sfeer. Deze kleuren kun je makkelijk terug laten komen in je badkamer door middel van bijvoorbeeld: handdoeken, een spiegellijst of kaarsenset. 

 

Verlichting: sfeermaker nummer één

Daarnaast speelt verlichting ook een belangrijke rol in het creëren van de juiste sfeer in je landelijke badkamer. Kies voor zachte, dimbare verlichting die de warme kleuren en natuurlijke materialen accentueert. Wandlampen met een rustieke uitstraling of hanglampen van natuurlijke materialen zoals hout of riet kunnen een extra laagje charme toevoegen. Vergeet niet de mogelijkheid van ingebouwde spotjes om bepaalde elementen zoals het wastafelmeubel of de douchecabine sfeervol uit te lichten.

Onmisbare accessoire in jouw landelijke badkamer

Nu ben je helemaal op de hoogte hoe jij, door middel van materialen en kleuren, jouw badkamer kan omtoveren tot een gezellige en sfeervolle landelijke badkamer. Bekijk hieronder nog een aantal items die je echt niet kan missen in je badkamer met deze stijl:

  • Rieten mand. Ideaal om te gebruiken als wasmand of opbergmand.
  • Vaas met droogbloemen. Is mooi om op het einde van de wastafelmeubel neer te zetten. Bloemen geven een gezellige sfeer en droogbloemen laten geen bladeren vallen..
  • Houten plankjes. Deze kun je bijvoorbeeld monteren aan de muur en gebruiken voor decoratie-accessoires of om badkamerbenodigdheden op te zetten.
  • Zwarte details. Denk aan bijvoorbeeld zwarte wandlampjes of deurklinken. Dit geeft een stoere touch aan je landelijke badkamer.
  • natuursteen elementen. Dit kan bijvoorbeeld een zeepdispenser zijn of een wc-borstelhouder.

 

Meer inspiratie voor je landelijke badkamer?

Wil je nog meer weten over het inrichten van je landelijke badkamer? Pinterest is je grootste vriend. Wil je liever bij een online of fysieke winkel inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op de website van Laurens Badkamers. Zij hebben een gevarieerd aanbod in badkamerstijlen. Met een overzichtelijke website en fysieke showroom kun jij de perfecte landelijke badkamer uitzoeken die past bij jouw huis.