Ken jij de laatste trends op het gebied van interieur? Dit jaar wordt vaak gekozen voor het gebruik van een retro design, soms zelfs een tikkeltje vintage. In combinatie met ronde, organische vormen staat het prachtig in huis! Kies bijvoorbeeld voor een salontafel rond van vorm, gecombineerd met een retro fauteuil. Bij een retro fauteuil kun je denken aan een model met een diepe zit, voorzien van lichtgrijze of zandkleurige kussens en een frame van donker hout. Vintage elementen voeg je toe met bijvoorbeeld klassieke vintage raamdecoratie; een gordijn die je naar boven toe oprolt en een beige kleur heeft. Wat past nog meer bij de interieurtrends van 2024? In dit artikel lees je er alles over! 

Betrek de eet- of woonkamer bij de keuken in huis 
Een groot contrast tussen de stijl van een keuken en het gekozen interieur in de eet- en woonkamer wordt steeds vaker vermeden. Probeer de keuken juist zo goed mogelijk bij de rest van de woning te betrekken. Neem bijvoorbeeld een eettafel zwart van kleur, passend bij het aanrechtblad van graniet of composiet. Het zijn natuurlijke materialen die veel gebruikt worden in de keukens van 2024. Een dergelijke eettafel past daarnaast goed bij de trend, dat keukens volledig zwart of juist wit zijn. Het geeft de keuken een chique, trendy uitstraling. In het bijzonder, wanneer de zwarte kleur gecombineerd wordt met bijvoorbeeld enkele goudkleurige accenten. Kies voor goudkleurige handgrepen op de keukenkasten, een goudkleurige kraan, enzovoorts. 

Minimalisme is de sleutel naar kalmte en rust 
Over de handgrepen op keukenkasten gesproken; ze worden steeds vaker weggelaten in het ontwerp hiervan. Less is more! Deze minimalistische aanpak zie je ook binnen de andere ruimten van woningen terug. Laat de overbodige accessoires achterwege, zorg dat er voldoende opbergruimte is voor het speelgoed van je kinderen en de krant van je partner, enzovoorts. Een woon- en eetkamer moeten opgeruimd zijn, ze moeten rust en kalmte uitstralen. 

Natuurlijke, zachte kleuren op wanden 
Het uitstralen van rust en kalmte doet een woon- of eetkamer ook, wanneer je de wanden voorziet van natuurlijke, zachte kleurtinten. Denk bijvoorbeeld aan een zandkleurige verf op de wand, of kies voor een vintage touch met saliegroen. Het voordeel van een zandkleurige verf op de wand is dat deze kleurtinten veel minder hard zijn dan wit. Vind je een natuurlijke zandtint te licht voor je woning? In dat geval is olijfgroen een ideale kleur, passend bij de laatste interieurtrends. Of wat te denken van azuurblauw?