Wie kent er niemand zonder tweede huis die wordt verhuurd? Inmiddels is het een normale praktijk om te opereren als huisjesmelker. Waar dit enkele jaren terug nog iets uitzonderlijks was, is dit inmiddels een erg populair fenomeen. Een vastgoed belegger is iemand die investeert in vastgoed om eraan te verdienen. Dit vind dan plaats via de verhuur aan andere mensen die in de woning gaan wonen of bedrijven die in het bedrijfspand de bedrijfsactiviteiten uitvoeren. Een verhuurd huis verkopen? Of een ander verhuurd vastgoed item, zoals een beleggingspand? Ook hierover vind je belangrijke informatie in dit artikel.hjhjh

Er zijn tal van soorten vastgoed beleggingen mogelijk. Zo is het mogelijk om een bedrijfspand te verhuren aan bedrijven, maar zoals eerder aangegeven ook het verhuren van een woonhuis. Wat tegenwoordig ook populair is, is de verhuur van vakantiehuizen aan vakantiegangers. Vaak worden de vakantiewoningen ook aan gastarbeiders van bedrijven verhuurd. Dit is inmiddels ook een zeer bekend fenomeen op de vakantieparken, waar arbeiders uit allerlei landen tijdelijk verblijven. Een andere bekende vorm om geld te verdienen door beleggers en huisjesmelkers zijn de zogeheten studentenhuizen of studentenpanden. Een belangrijk voordeel is dat je als verhuurder eenvoudig je prijzen kunt blijven verhogen. Al kan dit natuurlijk ook bij het verhuren aan een gezin. Echter heeft het als extra voordeel dat studenten na een jaar of 4 tot 6 weer vertrekken. Hierdoor beschik je over de mogelijkheid om het huis leeg te krijgen en er zelf (of een van je kinderen) in te gaan wonen.

En het verkopen is uiteindelijk voor veel beleggers ook belangrijk. Want hoe verkoop je eigenlijk een verhuurde woning of ander beleggingspand? Want de huurders kunnen niet altijd even goed meewerken aan bezichtigingen. En aan wie kun je het verkopen? Eigenlijk alleen aan andere beleggers die wensen uit te breiden. Het is niet mogelijk om het verhuurde huis zomaar op de open markt te zetten. Dit probleem wordt al snel opgelost dankzij het bestaan van professionele vastgoedbedrijven en investeringsmaatschappijen. Dit zijn bedrijven die marktconform bieden op beleggingspanden. Sons Real Estate is zo’n bedrijf waar je een beleggingspand direct aan kunt verkopen. Na aanmelding worden de huuropbrengsten bekeken en wordt op basis van een waardebepaling een vrijblijvend bod opgestuurd. Dit kost jou als belegger verder niets. De opkoopafdeling van Sons Real Estate stelt dagelijks vele biedingen op en niet alle biedingen worden direct geaccepteerd. Het blijft een vorm van onderhandeling en ook secundaire voorwaarden kunnen nog verder op elkaar worden afgestemd. Je zit dus nergens aan vast tot dat het koopcontract definitief is. Meldt daarom uw beleggingspand of verhuurde vastgoed item direct aan voor een vrijblijvend bod.