Bent u op zoek naar een huurder of huisgenoot? Wilt u uw appartement, studio of kamer verhuren? Wilt u direct reacties ontvangen van geïnteresseerde woningzoekenden? Dan hebben wij hier wat tips voor het verhuren van uw woning.

Een goede en volledige advertentie kan het verschil maken tussen 5 of 50 reacties. Hieronder vindt u een aantal tips over hoe u een zo effectief mogelijke advertentie kunt plaatsen.

Tip 1: Voeg foto’s toe aan uw advertentie

Als verhuurder wilt u zelf ook graag een foto zien bij degene die reageert op uw advertentie. Huurders zien ook graag foto’s van hoe de woning of kamer eruit ziet. Voeg dus zoveel mogelijk en van juiste kwaliteit foto’s toe aan uw advertentie. Dit verhoogt de kans op reacties enorm. Dit kunt u doen in de tweede stap bij het plaatsen van uw advertentie.

Tip 2: Nederlandse vs. Engelse omschrijving

Onze site wordt ook veel bezocht door expats. Let er goed op dat de Nederlandse omschrijving alleen zichtbaar is voor mensen die de Direct Wonen site bekijken in de Nederlandse taal. De Engelse omschrijving is op zijn beurt alleen zichtbaar voor mensen die de website bekijken in de Engelse taal. Het neerzetten van de omschrijving in het Engels is aan te bevelen, als u zowel Nederlands als Engels sprekende huurders wilt aantrekken.

Tip 3: Wat is een goede omschrijving?

Een goede omschrijving is erg belangrijk. Bedenk dat het een soort reclametekst is om uw woning, studio of appartement te ‘verkopen’. Geef bijvoorbeeld de reden op waarom de woonruimte vrij komt, wat er zo goed is aan de locatie en wat de voorzieningen zijn en eventuele regels zoals niet roken, geen huisdieren.
Natuurlijk staat deze informatie deels ook in de gegevens van de advertentie, maar niet alles is in te vullen in de details. Een korte zin zoals “Schitterende woning gelegen in hartje centrum te huur’ zegt tegen de potentiële huurders niet zo veel. Vooral als er ook nog eens geen foto’s bij de advertentie staan. Het kost dan zowel u als de potentiële huurder tijd om uit te zoeken hoe de woning er precies uit ziet. Zorg voor een goede omschrijving en kijk eens naar andere advertenties die op de site zichtbaar zijn.

Na deze handige tips weet u precies hoe u het beste een nieuwe huurder kunt vinden voor uw woning.