Maar wat zorgt er nou voor dat een woning zo optimaal mogelijk gepresenteerd wordt zodat de woning snel verhuurd wordt tegen de beste prijs? Tips en veel voorbeelden om te zorgen dat jouw woning opvalt binnen het grote woningaanbod.

 Het gaat verder dan het eenvoudigweg verschuiven van de bank, het witten van een muur en het plaatsen van een bloemetje.  Wie zijn huis wilt verhuren of verkopen, doet er goed aan de woning zo goed mogelijk in beeld te brengen. Belangrijk is dat de woning eruit springt binnen het enorme aanbod van woningen. Je krijgt immers nooit een tweede kans voor een eerste indruk!”

Tip 1: Maak de woning ruim en neutraal

“Een woning moet ruim en neutraal ogen, zodat alle geïnteresseerden in de woning worden aangesproken: zowel degene die van een klassieke inrichting houden als degene die liever een modern huis willen. Dit is erg lastig wanneer de wanden van felle kleuren zijn voorzien. Verf daarom de fel gekleurde wanden altijd weer in een lichte kleur.”
lkkk

Tip 2: Laat de unieke elementen eruit springen

“Ook is het belangrijk dat de focuspunten van de woning opvallen. Heeft de woning een prachtige houten vloer? Verstop deze dan niet onder een groot Perzisch tapijt of 3 grote bankstellen. Heeft de woning een prachtige open haard? Laat dit goed zien op de verkoopfoto’s. Of heeft de woning grote openslaande deuren met een prachtig uitzicht op de tuin? Zorg ervoor dat deze zichtbaar zijn. Plaats dus nooit een bank voor het raampartij.lkkkkkkkkk

En zorg dat de tuin ook wordt aangepakt; gesnoeid, gras gemaaid, tuinset uitgezet, zodat de geïnteresseerden kunnen zien waar zij in de namiddag het wijntje of het kopje thee kunnen drinken.”

po

Tip 3: Geef je woning een hoteluitstraling

“Geïnteresseerden willen niet afgeleid worden door allerlei persoonlijke spullen in de badkamer en keuken, zoals tandenborstels, kindertekeningen op de koelkast, etc. Berg je persoonlijke spullen zoveel mogelijk op, zodat er een ‘showroom’ badkamer en keuken ontstaan. Het ontsteken van de sfeerverlichting en spotjes helpen hierbij. En uiteraard dienen deze ruimtes zeer goed schoongemaakt te zijn.

Tip 4: Geef alle vertrekken een duidelijke functie

“ Presenteer elke kamer met een duidelijke functie. Maak van een rommelkamer of lege kamer een echte slaapkamer. Het is immers eenvoudiger om van een slaapkamer een studeerkamer te creëeren, dan andersom.”