Een van de meest aangepakte onderdelen van een nieuwe huurwoning is de vloer. Vrijwel iedereen laat -of gaat zelf- een nieuwe vloer leggen. Erg populair is de klik laminaatvloer en dat is eigenlijk hartstikke logisch. Laminaat biedt gewoon veel voordelen en is nog betaalbaar ook. Heb jij een nieuwe woning gevonden, dan maak je er je thuis van met een mooie laminaatvloer en raambekleding, inclusief een hordeur op maat. Iets wat ook geldt voor een andere huurwoning, want ook bij huren zul je soms wel en soms niet een andere vloer moeten uitzoeken. Welk laminaat kies je hiervoor uit?

Welke laminaatvloer wordt het?

Het fijne van een laminaatvloer is dat deze in uiteenlopende stijlen verkrijgbaar is. Zo kun je zelfs voor een betonlook gaan, of kies je een geheel witte laminaatvloer uit. Buiten deze stijlen valt er ook wat te kiezen op gebied van accenten. Sommige laminaatvloeren zijn verkrijgbaar met accent randen, zo wordt iedere plank gedetailleerd zichtbaar en krijgt de vloer nog meer vergelijking met een houten vloer. Laminaat is er dus in alle soorten en maten.

Voor welk type laminaat je ook kiest, zorg ervoor dat deze is afgestemd op je woonomstandigheden. In welke ruimtes ga je de laminaatvloer allemaal gebruiken bijvoorbeeld.

Sterkte laminaatvloer

Laminaatvloeren kennen verschillende kwaliteiten en diktes, waar natuurlijk een prijskaartje aanhangt. Dunnere laminaat is meestal voordeliger.

  • Laminaat geschikt voor minder intensief gebruik, zoals in de slaapkamer, mag over een dikte van 6 mm beschikken.
  • Laminaat voor in bijkamers mag over 7 mm beschikken.
  • Laminaat voor in de woonkamer en keuken moet echt uit een kwaliteit van 8 mm dikte beschikken.

In de woonkamer wordt meestal relatief veel gelopen en de keuken zal het laminaat het meeste belasten, doordat je hier te maken kunt krijgen met spatwater, maar ook met vallende voorwerpen. Wat als er ineens een glas valt, of een pan? Je laminaat moet hier tegen bestand zijn, zonder dat deze direct een putje krijgt, of dat het laminaat scheurt.

Bestand tegen water?

Dan is er ook nog laminaat wat bestand is tegen water, deze extra kwaliteit brengt ook wel een prijsverhoging met zich mee. Overigens is laminaat nooit geheel bestand tegen water, dat wil zeggen: je kunt niet langdurig gewoon een plas water laten liggen op de vloer. Laminaat wat bestand is tegen water zal niet beschadigen indien je de vloer tijdig droogt, maar een langdurige, onopgemerkte lekkage kan wel voor schade zorgen.

Overige zaken voor je nieuwe woning

Vaak rol je van het een in het ander bij het betreden van een nieuwe (huur)woning. Is de woning gemeubileerd, dan heb je er geen omkijken naar, maar als de woning nog niet gestoffeerd is, dan zul je toch gordijnen en dergelijke moeten aanschaffen. Vergeet daarbij één ding niet, en dat zijn horren voor de ramen. Heb je ze niet, dan zul je al snel merken tijdens de zomer dat het geen overbodige luxe is. Met goede horren op maat en eventueel een hordeur op maat ervaar je het buitenleven, zonder dat je woning te maken krijgt met een insectenplaag.