Bij jou gaan planten altijd slap hangen en krijgt het gras gele vlekken. Geen nood. Daar zijn geweldige oplossingen voor. 

Groen is de trend. Ons huis mag weer vol planten staan. Dat niet iedereen groene vingers heeft, mag de pret niet drukken.

Wie moeite heeft met het wakker houden van zijn of haar planten, kan tegenwoordig met zijn plant naar een plantenasiel. Thuisloze kamerplanten krijgen vanuit daar even nieuwe eigenaar, vaak nadat ze weer helemaal opgelapt zijn.

Plantenasiel biedt uitkomst

Het bijzonder is dat er steeds vaker plantenasiels opduiken in grote steden. Liefde voor de natuur en groen hebben vooral jonge mensen doen besluiten om zo’n asiel te gaan runnen. Planten die op sterven na dood zijn, worden gericht verzorgd en krijgen na verloop van tijd een nieuwe eigenaar.

In dit geval gaat het met name om binnenplanten en het is wachten op het eerste asiel dat ook buitenplanten gaat oplappen. Wie daar niet op wil wachten, en toch komend voorjaar een groene tuin wenst, zou zich eens moeten verdiepen in kunstgras. Kunstgras? Is dat niet vloeken temidden de ‘groene hype’?

Oplossing als je geen tijd hebt om te maaien

Je kunt natuurlijk te allen tijde kiezen voor een betonnen paradijs of nostalgische straatsteentjes, zonder enig groen, maar bij veel mensen is er toch het verlangen naar een groen veld. Vooral als ook kinderen of huisdieren van een tuin gebruik maken. Wat is het alternatief als je niet zo goed bent in zaaien of zoden leggen, en geen tijd of geen zin hebt in gras maaien?

De oplossing is kunstgras. Daar wordt dus niet louter op gevoetbald? Zeker niet. Kunstgras voor de tuin is er in alle mogelijke soorten, hoogten en kleuren. Het biedt in de tuin enorm veel gemak. Een onechte uitstraling? Nee hoor. De ontwikkelingen hebben de laatste jaren op dit gebied niet stil gestaan en het moderne kunstgras blijft jarenlang mooi en is qua beeld nauwelijks van echt gras te onderscheiden.

Jouw type kunstgras in je tuin

Blijft alleen nog over dat je ook wat betreft kunstgras heel veel keuzes hebt. Kunstgras kent verschillende hoogten en tinten en dichtheden. Allereerst is het belangrijk waar wil je het kunstgras laten leggen (zelf leggen kan ook, maar vergt kennis). Is het voor in de tuin, op een dakterras of op een balkon? En om welke oppervlakte gaat het?

 

Om het bij een tuin te houden kun je kiezen voor een zo natuurgetrouw mogelijk soort kunstgras. Hierin zijn verschillende types, van zacht tot wat harder bijvoorbeeld. Ook qua kleur kan er een keuze worden gemaakt. Laat je goed adviseren over welke soort kunstgras het beste bij je persoonlijke wensen past.