Het kiezen van een vloer is een van de belangrijkste keuzes die je als huiseigenaar neemt. Een houten vloer vormt de basis voor al het andere en speelt misschien wel de grootste rol in het creëren van de gewenste sfeer. En hoewel het kiezen van een houten vloer vandaag de dag moeilijker lijkt dan ooit, is er één houtsoort die keer op keer de show steelt: Europees eikenhout. Met haar ruwe en natuurlijke uitstraling tilt een vloer van Europees eikenhout iedere kamer waarin het ligt naar een hoger niveau. Thuiskomen was nog nooit zo prettig.

Dutzfloors_houten_vloeren

De houten vloeren specialist die met je meedenkt

Het vinden van de perfecte vloer is lastig. Daarom zoek je een partij die niet alleen een groot aanbod aan houten vloer heeft, maar die met je meedenkt tijdens het hele proces. Het jonge Dutzfloors is zo’n partij. Sinds de start in 2010 legt dit Friese bedrijf zich toe op het produceren van op maat gemaakte eikenhouten vloeren. Door deze focus zijn ze inmiddels uitgegroeid tot dé specialist in eikenhouten vloeren. Vanaf het droogproces tot aan bijwerkingen en het leggen, Dutzfloors heeft hele productieproces in eigen beheer. Iedere vloer wordt volledig op maat gemaakt naar de wensen van de klant. Het resultaat? Altijd een unieke houten vloer en hoge kwaliteit die je voelt bij elke stap.

 

Het belang van plankbreedte

De breedte van de planken bepaalt voor een groot deel hoe een houten vloer aanvoelt in een kamer. Over het algemeen geldt: hoe breder de planken, hoe ruimtelijker het effect. Om klanten hierin een ruime keuze te geven, produceert Dutzfloors haar vloeren in drie breedtes: 18 cm, 22 cm en 26 cm. De bredere planken zijn een goed startpunt voor grote open ruimtes, de smallere planken zijn vaak ideaal voor kleinere kamers. Zoek je een afwijkende breedte? Dankzij het maatwerk en de eigen productie past Dutzfloors de plankbreedte eenvoudig aan. Er staat je niets meer in de weg voor een perfect passende houten vloer.

 

Waarom de afwerking van een houten vloer zo belangrijk is

Hout is een natuurlijk product en verliest aan kwaliteit als het niet op de juiste manier wordt behandeld. Daarom controleert Dutzfloors het droogproces vanaf het begin, zodat het hout gewend raakt aan het Nederlandse klimaat. Deze werkwijze voorkomt uitzetting of krimping van het hout, zodat de houten vloer strak blijft liggen zonder gekraak. Een ander belangrijk aspect is de afwerking. De unieke oliewerkwijze van Dutzfloors is bijzonder nauwkeurig en maakt de vloer als geheel sterker. Het aanbrengen van een tweede olielaag maakt de vloeren zelfs geschikt om direct na het leggen op te leven. Afsluitend wordt er bij elke vloer wordt een gepast onderhoudsadvies meegegeven zodat dat deze er nog jaren mooi bij ligt. Nieuwgierig geworden? Neem contact op met Dutzfloors of kom langs in de showroom.