Het kan gebeuren dat je de huidige woning al moet verlaten terwijl je nog niet in je nieuwe woning terecht kunt. Of dat je jouw inboedel niet (volledig) kunt of wilt meenemen naar het nieuwe huis. Of dat je tijdelijk in het buitenland gaat wonen en een deel van je inboedel wilt achterlaten. Ook als verhuurder wil je soms je eigen spullen ergens kwijt kunnen als je je woning gaat verhuren.

Er zijn altijd spullen die waardevol voor je zijn. Veelal is iets met financiële waarde te vervangen, zeker wanneer je goed bent verzekerd, maar spullen met een emotionele waarde zijn altijd onvervangbaar. Bedenk dus goed wat je met deze spullen doet.

De meest veilige oplossing is het huren van een opslagruimte. Een opslagruimte is veelal op meerdere manieren beveiligd tegen diefstal, brand en waterschade. Veiliger dan dat het thuis staat of opgeslagen in een kelder!

Bij het huren van opslagruimte kijk je als eerste naar welke opslagruimte verhuurders er bij jouw woning in de buurt opslagruimte verhuren. Opslagmarkt biedt een overzicht van meer dan 10.000 opslagruimtes in Nederland. Deze marktplaats voor opslagruimtes biedt alleen opslagruimte aan van gerenommeerde opslagruimte verhuurders. Zo heb je de garantie dat je een nette opslagruimte huurt met goede service. Bij het huren van een opslagruimte komen punten aan bod als verzekering (veelal inbegrepen, raadpleeg je verzekeringsmaatschappij), maandelijkse kosten, toegangsmogelijkheden tot je spullen, enz.

Lees hier verschillende tips voor het huren van de voor jou geschikte opslagruimte.