Professionele koffieautomaten zie je normaalgesproken voornamelijk bij bedrijven, maar waarom kun je als particulier niet zo’n exemplaar kopen? Natuurlijk kan dit wel! Bovendien begin je met een kop koffie van zo’n automaat de dag goed, want de allerlekkerste koffie drink je zonder twijfel uit zulke professionele machines. Een Senseo of een pruttelpotje zorgt toch zeker voor minder lekkere koffie. 

Een pruttelpotje heeft sowieso meerdere nadelen ten opzichte van een professionele automaat. ’s Ochtends zet je bijvoorbeeld grote pot koffie uit een koffiezetapparaat, maar dit kun je logischerwijs niet in één keer opdrinken. Met andere woorden, je houdt veel koffie over wat na een half uur al niet echt meer lekker smaakt. Waarschijnlijk zul je dus het overgebleven restant weggooien, waarmee je in principe ook geld weggooit. Bij één pot koffie zal dit natuurlijk enigszins meevallen, maar over een geheel jaar gooi je op deze manier toch heel wat koffie en dus geld weg. Met een koffieautomaat doe je dit niet. Je kunt namelijk altijd verse koffie voor het juiste aantal mensen zetten. 

Een ander groot voordeel van een professionele koffiemachine is dat het veel variatie aanbiedt. Met een standaard koffiezetapparaat kun je alleen maar voor koffie zorgen, maar dat is bij een automaat helemaal niet het geval. Integendeel zelfs, want uit zo’n machine kunnen diverse koffievariaties komen. Gewone koffie is natuurlijk een van de mogelijke keuzes, maar wat dacht je van thee, cappuccino, warme chocolademelk, et cetera. Zonder twijfel dat jouw visite dit waardeert als je vraagt wat ze willen drinken!

Dit zijn nog niet alle redenen waarom aangeraden wordt om een koffieautomaat aan te schaffen. Het zet immers ook hartstikke snel koffie. Dit is handig thuis, maar nog veel beter op kantoor aangezien het de productiviteit van de werknemers verbetert. Koffie doet dit sowieso al, maar als het lang duurt om een kopje pleur te zetten dan wordt dit voordeel natuurlijk tenietgedaan. Bij een koffiemachine zal je alsnog plezier beleven aan dit voordeel van het drinken van koffie. Met één druk op de knop heb je namelijk direct een verse kop koffie waarna je weer aan de slag kunt gaan.