We hoeven u vast niet te vertellen over de charmes van een houten vloer. Een vloer van hout heeft klasse en straalt veel rust en warmte uit. Toch heeft een houten vloer ook nadelen, denk bijvoorbeeld aan de waterbestendigheid en het gebruik in combinatie met vloerverwarming. Om nog maar even niet te spreken over de prijs.. Gelukkig is er tegenwoordig een perfect alternatief voor een houten vloer: PVC!

Net zo mooi als een houten vloer

PVC vloeren worden vervaardigd uit voornamelijk kunststof. Door moderne technieken en ontwikkelingen is het tegenwoordig echter mogelijk om een houten vloer compleet na te bootsen qua looks. Een PVC vloer met houtstructuur vindt u dan ook veel terug in moderne huizen en kantoren van nu. Een kwalitatieve PVC vloer is met het blote oog haast niet van echt hout te onderscheiden. Zelfs de houtnerven zijn zichtbaar en voelbaar!

Praktische voordelen van PVC

Een PVC vloer ziet er niet alleen mooi uit, de vloersoort biedt ook een groot aantal praktische voordelen. Allereerst is PVC erg onderhoudsvriendelijk. De vloer kan goed tegen water en vocht, waardoor hij zelfs in de keuken of badkamer gelegd kan worden. Doordat de vloer relatief dun is, kunt u PVC gemakkelijk combineren met vloerverwarming. Uiteraard gaat het dunne karakter van de vloer niet ten koste van de duurzaamheid: een PVC vloer is slijtvast en gaat vele jaren mee.

Prijs

Ook de prijs speelt natuurlijk een (grote) rol wanneer u een nieuwe vloer wilt aanschaffen. PVC vloeren zijn al verkrijgbaar vanaf een prijs van slechts € 15,- per vierkante meter. Voor een wat luxere PVC vloer bent u rond de € 30,- per vierkante meter kwijt en er zijn zelfs hoogwaardige PVC vloeren van rond de € 60,- per vierkante meter. Maar dat is natuurlijk nog steeds een stuk voordeliger dan een vloer van echt hout.

PVC vloer kopen?

Op zoek naar een kwalitatieve, laag geprijsde PVC vloer? Bekijk dan eens de website van Laminaat-plaza en ontdek het gevarieerde assortiment PVC vloeren zelf.