Het is heerlijk om op zonnige dagen veel tijd in je tuin door te brengen. Om van je tuin een fijne plek te maken, is een goede tuininrichting natuurlijk onmisbaar! Denk aan de planten, de zithoek, maar ook aan de tuinberging. Met dat laatste houd je je tuin altijd opgeruimd en netjes: wel zo belangrijk. Welke soorten tuinberging zijn er? We delen onze tips!

Kussenbox

Met name in de zithoek in de tuin is het nodig om spullen op te bergen. Zo is het handig om de kussens voor de stoelen en bank droog en afgesloten te kunnen bewaren, zeker tijdens regenachtige dagen. Met een kussenbox kan dat gewoon in de tuin zelf: je hoeft ze niet naar binnen te halen. Bij Heuts vind je veel kwalitatieve tuinopbergers, waaronder de kussenbox. Klik hier om het assortiment te bekijken: je hebt verschillende keuzes qua bijvoorbeeld grootte en materiaalsoort. Als je grote kussens hebt bij je loungeset, is het verstandig om een ruime kussenbox te kiezen. Zo ben je er zeker van dat alles erin past. Is er nog ruimte over? Dan kun je in de box natuurlijk ook tuinaccessoires en tuingereedschap kwijt.

Tuinkast

Een tuinkast is er in allerlei soorten en maten te vinden. Bepaal of je liever een hoge of een lage kast handig vindt in je tuin. Het is maar net wat je erin wilt zetten. Voor bijvoorbeeld bezems is een hoge kast praktisch, maar als je er je grasmaaier in kwijt wilt, is een brede kast nodig. Het is ook een optie om meerdere tuinkasten te plaatsen: zeker als je geen schuur hebt of weinig ruimte in je schuur, heb je zo alsnog genoeg opbergruimte. Denk verder na over de details van de kast: wil je één of twee deuren, hoe ziet het dakje eruit en zit er ook een slot op? Allemaal zaken die meetellen.

Tuinhuisje voor opbergen

Als je wat ruimte over hebt in je tuin, kun je zelfs denken aan een tuinhuisje of een (extra) schuurtje voor opbergen. Dat is bijvoorbeeld ideaal als je veel gereedschap hebt: je wilt immers alles een plekje kunnen geven. Ook kun je aan zo’n huisje denken om gesprokkeld hout of tegels in op te slaan, om maar wat te noemen.

Bankje met tuinberging

Wil je ruimte besparen met tuinberging? Denk dan aan multifunctionele meubels, zoals een tuinbankje met daarin opbergruimte. Je kunt er misschien niet enorm veel in kwijt, maar het kan toch een slimme uitwerking zijn in een kleine tuin. Alle beetje opbergruimte tellen immers mee!

Containerberging

De afvalcontainers die je in je tuin hebt staan, zijn nu niet per se mooi om tegenaan te kijken. Gelukkig is daar een oplossing voor te vinden: plaats ze in een containerberging! Hier zijn namelijk speciale kasten voor te vinden, met precies de juiste afmeting voor één of twee containers. Vaak hebben deze kasten een slim deursysteem, waarbij je de containers er eenvoudig uit kunt rollen als ze aan de weg moeten. Vervolgens zet je ze weer netjes terug: je tuin ziet er netjes uit en je kunt er optimaal van genieten!