Het is echt niet nodig om in een ongemakkelijke houding in bed tv te kijken of de stoel of bank te verschuiven zodat je er goed voor zit. Vind je de tv te ver van je afstaan dan kun je met de juiste tv beugel de tv meer de ruimte in trekken zodat je dichter bij het beeld zit. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden rekening houdend met diverse wensen en gebruiksmogelijkheden dat het haast niet anders kan of er moet er tv beugel voor jou bij zitten.

Welk type tv beugel is voor jou geschikt?

Heb je weinig ruimte kies dan voor een televisie bevestiging plat tegen de muur. Een tv beugel waarmee je de tv naar boven en naar beneden kunt kantelen of een tv beugel die de tv naar links en naar rechts laat draaien zijn prettig om de kijkhoek aan te passen. Ook zijn er tv beugels waarmee de tv tijdens het kijken naar voren gehaald kan worden zodat het beeld dichter bij je komt. Wil je de tv echt een flink eind naar voren halen is er de tv beugel met extra lange armen, bijvoorbeeld de XTR-ARM, een beugel die niet alleen extra ver naar voren uitgeschoven kan worden, maar ook op drie punten roteert. Een tv beugel met de functie double rotate heeft twee armen met drie rotatiepunten. Je kunt dan vanuit echt elke hoek tv-kijken.

Een bijzondere tv beugel

Ook voor speciale plekken zijn er beugels. Ze zijn er speciaal voor tegen schuine plafonds zodat je na het kijken, de tv plat tegen het plafond kunt duwen om er overdag geen last van te hebben en tv beugels waarmee de tv veilig aan het plafond bevestigd kan worden. Soms wordt een afstandsbediening meegeleverd. Wel zo makkelijk. Zelfs voor in caravan is er een aparte draai- en kantelbare tv beugel. Voor zakelijk gebruik is het mogelijk gebruik te maken het type tv beugel waaraan twee tv’s gemonteerd kunnen worden. Op die manier is het beeld op de tv in de hele ruimte duidelijk zichtbaar. Voor deze wat zwaardere tv’s heeft Vogel’s een goed assortiment beugels.

Eisen voor de bevestiging

Natuurlijk speelt gewicht en formaat van de tv een doorslag gevende rol bij de keuze. Om je daarmee te helpen is er een systeem ontwikkeld waardoor je eenvoudig een voor jouw tv geschikte tv beugel selecteert. Je kunt filteren op merk en formaat van de tv en op de VESA-maat. Die maat wordt aangegeven in millimeters. Het is de afstand tussen de gaatjes die een vierkant vormen op de achterkant van de tv. Je kunt dit ook opzoeken in de gebruiksaanwijzing van de tv waar je ook het gewicht terugvindt. Daarna geef je aan wat voor jou het meeste gebruiksgemak geeft. Naast tv beugels van het tv-merk is een veel gebruikt merk de DQ tv beugel, geschikt voor de meeste merken en formaten TV’s.

Een tv beugel ophangen kan iedereen die met een boor bekend is. De bevestigingsmaterialen worden meegeleverd. Volg de instructies die bij de tv beugel zitten en het kan bijna niet mislukken. Eindelijk, relaxed tv-kijken, hoe comfortabel wil je het hebben.