Verhuizen naar een andere woning kan diverse oorzaken hebben. Soms is het een zorgvuldig geplande nieuwe stap in iemands leven, maar soms komt het juist tamelijk onverwacht. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer er sprake is van een relatiebreuk. Ook kan het zijn dat je al jaren op de wachtlijst stond voor een huurwoning, die nu eindelijk beschikbaar is. Als je nog bij je ouders woont, heb je meestal zelf niet veel meubelen tot je beschikking. Wat heb je eigenlijk echt nodig om jezelf de eerste tijd te kunnen redden?
 

Tafel en bed


Niet voor niets kennen we in ons land een uitdrukking die verwijst naar de tafel en het bed. Primair gezien zijn dit de meest essentiële zaken om in je woning te hebben. Het bed is sowieso een vereiste omdat dit ervoor zorgt dat je ’s nachts goed tot rust komt. Maar je gebruikt je bed natuurlijk liever niet om in te eten, dus een tafel met een stel goede eetkamerstoelen wordt de eerstvolgende aankoop om te overwegen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor als je eens iemand ontvangt die je gezellig een broodje mee laat eten.
 

Opbergruimte


Wanneer je onvoldoende budget hebt om direct je hele woning in te richten, kun je dat gerust in stapjes doen. Zolang je nog niet de gewenste opbergruimte hebt, kun je bepaalde zaken simpelweg in de verhuisdozen laten zitten. Wel is het zaak om daarbij onderscheid te maken tussen dingen die je vaak gebruikt en spullen die je niet zo frequent nodig hebt. Het is bijvoorbeeld een goed idee om te beginnen met het regelen van opbergruimte voor je kleding. Doorgaans is voor een kledingkast zwart een veilige kleurkeuze, omdat die kleur in vrijwel elk interieur goed tot zijn recht komt en uitstekend met de meeste andere kleuren te combineren valt. Als de keuze daarbij valt op een kast met openslaande deuren, controleer dan goed of je daarvoor voldoende ruimte hebt in je slaapkamer.
 

Zithoek


De inrichting van je woning behandel je bij voorkeur op volgorde van belangrijkheid. Als je tafel en bed geregeld hebt en ook de opslagruimte in voldoende mate aanwezig is, kun je over meer comfort gaan nadenken. Je begint dan aan de fijne plekjes in huis waar je heerlijk kunt  vertoeven, zoals de zithoek. Pas als laatste komen de kleine sfeermeubeltjes aan de beurt.