Als we massaal één type vloer mooi vinden, dan is dit de woonbeton gietvloer. Niet zo verwonderlijk, aangezien vele nieuwbouwwoningen, maar ook bestaande woningen, een industrieel karakter kennen of hebben gekregen. En niets beter dan de woonbeton vloer past binnen deze stijl. Moderner is haast niet mogelijk. Nu is er een duidelijk verschil tussen een gewone betonvloer, zoals je deze kaal aantreft na de oplevering van de bouw, of een coatingvloer.

Voordelen van woonbeton

Gietvloeren worden ook wel coatingvloeren genoemd, aangezien de bestaande vloer gecoat wordt. De Coating vloer kan op vele ondergronden geplaatst worden, zoals een reeds bestaande stenen vloer. Maar waarom is woonbeton zo uitermate populair, wat zijn de voordelen van deze woonvloeren?

  • Deze vloer geeft een waanzinnige upgrade aan ieder interieur, moderniseert de woning direct en vormt bijna de essentie van een industrieel interieur. Hij is stoer en robuust.
  • Woonbeton is krasvrij en enorm sterk, de vloer is niet zomaar te beschadigen.
  • Woonbeton is in velerlei kleuren verkrijgbaar, hoewel de lichtgrijze betonlook zelf nog één van de meest geliefde kleuren vormt.
  • Vloerverwarming valt ideaal te combineren met woonbeton; de vloer warmt ook nog eens snel op en houdt daarbij de warmte langer vast, wat zorgt voor een optimaal rendement. Het valt echt aan te raden om vloerverwarming te combineren met woonbeton, omdat de vloer anders echt te koud wordt. 
  • Woonbeton wordt gegoten en is altijd naadloos, wat de vloer uitermate hygiënisch maakt.
  • Woonbeton is eenvoudig schoon te maken. 
  • De vloer is vochtwerend én antibacterieel; wat tevens de reden is dat instellingen met patiënten voor gecoate vloeren kiezen.
  • Woonbeton is in zowel hoogglans als matte uitvoering verkrijgbaar.

Betonnen coatingvloer kent diverse varianten

De wijze waarop een vloer als beton cire wordt aangebracht levert een prachtige structuur op in de vloer. Beton cire bestaat uit een gemengd eindproduct van cement, vloeibaar hars, cementpoeder, toeslagstoffen voor het behoud van het beton en pigmentpoeders. Woonbeton is dus geen puur beton wat aangebracht wordt, maar bestaat ook deels uit kunststof hars, wat de vloer aangenamer maakt als woonvloer.

Lavasteen vloeren

Ook de Lavasteen vloer is een uitermate populaire keuze op gebied van coatingvloeren. In plaats van cementpoeder bestaat de Lavasteen vloer uit deels uit lava. Zowel de beton cire vloer, als de lavasteen vloer, zijn echte natuurproducten en kennen een bijzonder lange levensduur en zijn echte duurzame vloeren. 

Authentieke gietvloeren met eigen karakter

Wat dit type vloeren ook zeer kenmerkend en authentiek maakt, is de wijze waarop de vloer is uitgesmeerd. De structuren van de veegtechnieken zijn zichtbaar, waardoor de vloer op geen enkel moment precies hetzelfde oogt. Het interieur krijgt direct een heel eigen karakter met de plaatsing van woonbeton, zoals beton cire en lavasteen. 

Woonbeton is overigens niet alleen als vloer te plaatsen; dit product is ook prima geschikt als aanrechtblad, maar ook in de moderne badkamer wordt er gebruikgemaakt van woonbeton. Het product is waterdicht en daardoor ideaal, maar ook kan woonbeton in iedere gewenste kleur worden geleverd en krijgt de badkamer een geweldige upgrade wanneer hij is opgebouwd in woonbeton.