Gietvloeren zijn al jaren razend populair; vooral in nieuwbouwwoningen en bedrijven worden gietvloeren geplaatst. Een gietvloer is de modernste vorm van een vloer die je kunt wensen. Ga jij verhuizen en overweeg je in je nieuwe woning een gietvloer te plaatsen, maar twijfel je over de prijs? Lees dan vooral even verder.

Kosten van een nieuwe gietvloer

Allereerst is de term ‘gietvloer’ een verzamelbegrip voor diverse soorten gietvloeren. Er bestaan uiteenlopende soorten gietvloeren, zoals woonbeton, PU gietvloer, Lavasteen gietvloer, Epoxy gietvloer en nog diverse andere. Een van de populairste gietvloer is de PU gietvloer; deze is licht elastisch, krasbestendig, hygiënisch en kan zelfs over een tegelvloer geplaatst worden. Voor de echte betonvloer is woonbeton of de lavasteen gietvloer uitermate populair. Gietvloer Prijzen kunnen nogal uit elkaar liggen, afhankelijk van o.a. het type gietvloer dat gekozen wordt. Gemiddeld kun je, zeer grofweg, de volgende prijzen voor gietvloeren hanteren (ook afhankelijk van de verkoper).

Gemiddelde prijzen gietvloer per m2:

  • PU Gietvloer: 75 euro
  • Woonbeton: 98 euro
  • Epoxy gietvloer: 72 euro
  • Epoxy coating: 28 euro

Dit zijn de prijzen zonder extra’s zoals een specifieke toplaag of het creëren van een design. 

Welke factoren bepalen mede de gietvloer prijs?

De hierboven gemelde prijzen betreffen gemiddelden, want diverse factoren bepalen mede de prijs van een nieuwe gietvloer. Zo zijn er diverse afwerkingen die de prijs bepalen. De gemiddelde gietvloer krijgt 4 lagen, wat hem extra stevig maakt. Wie echter voor een nog dikkere vloer gaat, zal daardoor in een hogere prijsklasse vallen. Maar ook de afwerking van een antisliplaag heeft invloed op de prijs. Kosten Gietvloer kunnen hierdoor dus fluctueren.

Naast de hierboven gemelde factoren spelen er nog meer zaken een rol. Het maakt verschil uit of de woning, of het bedrijfspand, enkele grotere kamers of ruimtes kent, of dat er veel kleine kamers aanwezig zijn. Het gieten van een gietvloer in vele kleine ruimtes zal duurder uitpakken dan wanneer de vloer makkelijker te plaatsen is. Maar ook het aantal vierkante meters van het totale oppervlak beïnvloedt de prijs. Hoe meer vierkante meters er aanwezig zijn, des te voordeliger de prijs. 

Uiteraard speelt ook de materiaalkeuze een rol. Een woonbeton vloer is bijvoorbeeld een stuk duurder dan een epoxy gietvloer, wat een gevolg is van het materiaal. Er bestaan dus echt vele factoren die de prijs bepalen van een gietvloer; iets wat ook geldt voor het eventuele design van de gietvloer. Gietvloeren zijn namelijk in een egale kleur te plaatsen, maar ook kun je voor een specifiek design kiezen, tot aan het integreren van het bedrijfslogo op de vloer. 

Inschakelen gietvloer expert

Een prijs bepalen is dus, dat mag duidelijk zijn, op voorhand lastig te zeggen. Wie gaat voor een basic gietvloer kan de eerder genoemde prijzen in gedachte nemen, komen er extra’s bij, dan loopt de prijs op. Vraag daarom een offerte aan bij een gietvloerenbedrijf; deze komen vaak ter plekke de situatie opnemen – of er kan een gedetailleerde vragenlijst ingevuld worden vaak met foto’s, zodat er een reële offerte opgemaakt kan worden.